Η κόρη του Κουβανού προέδρου ηγείται πορείας για τα gay δικαιώματα

14/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η κόρη του Κουβανού προέδρου Ραούλ Κάστρο δήλωσε κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των LGBT δικαιωμάτων, το Σάββατο στην Αβάνα, πως ο πατέρας της υποστηρίζει τα gay δικαιώματα και επανέλαβε την άποψη της περί ισότητας στο γάμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Η Μαριέλα Κάστρο, που διευθύνει το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης της Κούβας και είναι διακεκριμένη υποστηρίκτρια των LGBT δικαιωμάτων, επαίνεσε την υποστήριξη του Προέδρου Ομπάμα στον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου. Προέτρεψε μάλιστα τον Αμερικανό πρόεδρο να υποστηρίξει την Ομοσπονδιακή νομοθεσία που θα εξουσιοδοτήσει τις αμερικάνικες πολιτείες στην αναγνώριση των gay γάμων.

Την πορεία συνόδευσαν 400 LGBT ακτιβιστές που έφτασαν στην Αβάνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, στις 17 Μαΐου.

Η Κάστρο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο πατέρας της έχει εκφραστεί υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων, μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αν και προς το παρόν δεν το έχει κάνει δημόσια. Όπως είπε, «δεν πρόκειται να τον πιέσω να πει κάτι δημόσια, γιατί με ενδιαφέρουν περισσότερο τα απτά αποτελέσματα».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!