Η Δανία νικήτρια του 58ου διαγωνισμού της Eurovision

antivirus magazine διαφήμιση
Μόλις 14 χιλιόμετρα μακριά θα διεξαχθεί ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision καθώς η Δανία με την Emmelie de Forest και το τραγούδι “Only Teardrops” κέρδισαν τον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας το Σάββατο. Ο διαγωνισμός είχε πολλές εκπλήξεις τόσο στο οργανωτικό μέρος όσο και στην ψηφοφορία.
Ξεκινώντας από την ψηφοφορία, με τον πλήρη εκτοπισμό των Βαλκανίων και τον πρωτοφανή και πολύ εμφανή διαχωρισμό ανατολικής και δυτικής Ευρώπης, η διάσπαση των ψήφων πήρε και έδωσε. Τα Βαλκάνια δεν είχαν συγκεκριμένη προτίμηση ενώ οι Σκανδιναβικές χώρες αλληλουποστηρίζτηκαν όσο ποτέ. Οι ανατολικές δε στήριξαν Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία από την άλλη.
Οι καλεσμένοι μας στο EuroParty Athens 2013 Farid Mammadov και Alyona Lanskaya έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα καθώς το Αζερμπαϊτζάν ήρθε 2ο με τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου και χορογραφία του Φωκά Ευγγελινού ενώ η Λευκορωσία σημείωση μεγάλη “νίκη” καθώς για αυτή τη χώρα η πρόκριση στον τελικό ήταν το ποθούμενο! Η Ελλάδα αν και με ένα μόλις βαθμό στήριξε την Alyona Lanskaya ενώ οι Έλληνες χάρισαν το 12άρι τους στην Ελληνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν.
Η χώρα μας από την άλλη ξαναμπήκε στο “σωστό δρόμο”, στη δεκάδα του τελικού δηλαδή κατακτώντας την 6η θέση με 152 βαθμούς ενώ ψηφίστηκε από σχεδόν όλες τις χώρες με κάμποσα 12άρια ενώ έκπληξη για όλους τους Eurofan ήταν το μηδέν από τη Σερβία! Koza Mostra και Αγάθωνας ήταν άψοιγοι στη σκηνή αλλά και στις επαφές τους με τον κόσμο και τους δημοσιογράφους παρότι ήταν τελείως εξαντλημένοι όλες αυτές τις μέρες. Η Ελλάδα σημέιωσε και πολύ μεγάλη τηλεθέαση φτάνωντας ακόμα και το 85,3%!
Όσο για τη νικήτρια Emmelie de Forest δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη της ότι δεν το περίμενε (!) και είχε πολύ άγχος ενώ σε ερώτηση για το πως νιώθει που την αγκάλιασε το gay κοινό από την πρώτη στιγμή, δήλωσε πως αυτό που μετράει είναι η μουσική της να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως προτιμήσεων και διαφορών. Είμασε ΕΝΑ δήλωσε, χρησιμοποιώντας το motto της φετινής διοργάνωσης.
Φυσικά για τη διοργάνωση όλοι μας μείναμε μέτρια ικανοποιημένοι καθώς πολλά τεχνικά προβλήματα αλλά και θέματα προγραμματισμού δεν βοήθησαν και πολύ τα ΜΜΕ να κάνουν τη δουλειά τους όπως έπρεπε ενώ δεν έλλειψαν τα απρόοπτα όπως για παράδειγμα το λάθος του οδηγου του αυτοκινήτου με το οποίο θα πήγαινε η Δέσποινα Ολυμπίου στην πρώτη γενική της πρόβα με αποτέλεσμα η Κύπρια εκπρόσωπος να πάρει ταξί και να πάει μόνη της στο στάδιο και να ανέβει στη σκηνή χωρίς φόρεμα, makeup και soundcheck 5 λεπτά ακριβώς πριν απο την εμφάνιση της.
Μεγάλη απογόητευση για όλους μας ήταν η 19η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου και της θρυλικής Bonnie Tyler προκαλώντας πολλά ερωτηματικά ήδη στο BBC για το πωςθα χειριστεί πλέον τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Απογοήτευση και στη Γερμανία για τις Cascada που καταρακώθηκαν στο πίνακα της βαθμολογίας παρότι πολλοί περίμεναν νίκη της Γερμανίας καθώς το τραγούδι τους “Glorious” ήταν το πιο φαντασμαγορικό επί σκηνής.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΩΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Video: Emmelie De Forest – Only Teardrops

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!