Η απογραφή στα ΚΕΠ για οροθετικά άτομα άρχισε

09/02/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Από 1η Φεβρουαρίου άρχισε η διαδικασία απογραφής, μέσω ΚΕΠ, των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων. Μια σύντομη κωδικοποίηση θα σε βοηθήσει γρήγορα και αποτελεσματικά να διεκπεραιώσεις αυτή την διαδικασία.

ΓΙΑΤΙ;
Για να μπεις στο εθνικό μητρώο δικαιούχων επιδομάτων, ώστε να συνεχίσεις να παίρνεις το επίδομά σου.

ΠΟΥ; 
Σε όποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) σε βολεύει.
ΠΟΤΕ; 
Αν το επίθετό σου ξεκινά από:
A ως I
Από 1 Φεβρουαρίου ως 15 Φεβρουαρίου 2012
Κ ως Ο
Από 15 Φεβρουαρίου ως 29 Φεβρουαρίου 2012
Π ως Ω
Από 1 Μαρτίου ως 16 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ; 
1) Ταυτότητα
2) Εκκαθαριστικό Εφορίας (οικονομικού έτους 2010 ή 2011). Αν δεν έχεις υποβάλει δήλωση μια βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την ΔΟΥ σου
3) Επίσημο έγγραφο που αναγράφει τον ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) σου. Συνήθως ο ΑΜΚΑ αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού φορέα ή στην ασφαλιστική σου ενημερότητα.
4) Το βιβλιάριο της τράπεζάς σου, όπου θα κατατίθεται στο εξής το επίδομα (αν θες να έχεις μαζί σου και μια φωτοτυπία της πρώτης σελίδας, όπου φαίνεται ο αριθμός του λογαριασμού σου). Ο τραπεζικός λογαριασμός πρέπει να είναι στο όνομά σου. Αν δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό μπορείς να ανοίξεις σε όποια τράπεζα επιλέξεις.
5) Την απόφαση που σου έδωσαν/έστειλαν όταν έβγαλες το επίδομα. Αν δεν την έχεις να πας στο δήμο από όπου παίρνεις το επίδομα να ζητήσεις αντίγραφό της ή νέα βεβαίωση
6) Ένα απόκομμα πληρωμένης επιταγής επιδόματος του 2011. Αν δεν έχεις κρατήσει, τότε κράτησε αυτή του τελευταίου διμήνου του 2011 που θα πληρωθείς μετά τις 20 Ιανουαρίου 2012.
(Όλα τα δικαιολογητικά απλά τα επιδεικνύεις)

Μετά τις δύο πρώτες μέρες και για επίλυση τυχόν προβλημάτων έχουν εκδοθεί σχετικές διευκρινίσεις.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!