ΗΠΑ : Το πρώτο ΛΟΑΤ κέντρο για ηλικιωμένους είναι γεγονός

08/03/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το πρώτο ΛΟΑT κοινωνικό κέντρο για ηλικιωμένους ( ΚΑΠΗ – Κέντρα ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων) , το πρώτο στις ΗΠΑ άνοιξε τις πόρτες του στη Νέα Υόρκη.

Το κέντρο SAGE άνοιξε στο Chelsea, στην καρδιά του Manhattan μετά από συμφωνία του δημάρχου της πόλης με την οργάνωση SAGE, με στόχο να βελτιωθεί η ζωή των ΛΟΑΔ συνταξιούχων. Πρόκειται για ένα κέντρο του οποίου στόχος είναι να καταπολεμήσει τη μοναξιά των ηλικιωμένων μελών της ΛΟΑT κοινότητας.

« Πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο κέντρο αυτού του τύπου που λειτουργεί αποκλειστικά για τη  ΛΟΑΔ κοινότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής υπηρεσίας της «τρίτης ηλικίας» της Νέας Υόρκης Christopher Miller. «Δεν είναι γηροκομείο, ούτε ιατρικό κέντρο, αλλά ένας χώρος συνάντησης και χαλάρωσης για τους πολίτες άνω των 60».

Το κέντρο προσφέρει υπηρεσίες «σχετικές με την τέχνη, τη διατροφή, την υγεία και το Ευ Ζήν»  Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε μαθήματα yoga, χορού, σε ειδικά σεμινάρια αλλά και γεύματα.

Βασικός στόχος του κέντρου είναι να προσφερει στη ΛΟΑT κοινότητα ένα κέντρο για να «γεράσουν με καλή υγεία, χωρίς άγχος και με τη στήριξη της κοινότητας» δήλωσε η οργάνωση SAGE.

Και αυτό διότι τόσο ο δήμος όσο και οι οργανώσεις γνωρίζαν ότι τα ΛΟΑΔ ηλικιωμένα άτομα δεν ένιωθαν άνετα στα παραδοσιακά κέντρα. Ο φόβος για διάκρισεις και κοινωνική απομόνωση έκανε το δήμο να επιλέξει να δημιουργήσει αυτό το κέντρο.

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!