ΗΠΑ : Το περιοδικό OUT βγάζει από τη ντουλάπα επωνύμους

16/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το αμερικανικό gay περιοδικό OUT δημοσιοποιεί τη διάσημη πλέον λίστα του «Power List» ή με απλά λόγια 50 gays ή λεσβίες με τη μεγαλύτερη «δύναμη» στις ΗΠΑ.

Και κάθε χρόνο το περιοδικό ( όχι εμείς, τουλάχιστον όχι ακόμα ) αναρωτιέται τι πρέπει να κάνει με τις προσωπικότητες οι οποίες δεν έχουν ακόμα κάνει επισήμα το coming out, προσωπικότητες που δεν το έχουν ακόμη πει σε κάποια συνέντευξη τους ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Η απάντηση βρίσκεται στο ίδιο το όνομα του περιοδικού, OUT, και έτσι το περιοδικό επιλέγει να δημοσιοποιήσει τη λίστα του. Η αρχή είχε γίνει το 2007, με τη λίστα να περιλαμβάνει την ηθοποιό Jodie Foster και το δημοσιογράφο του CNN Anderson Cooper. Τα άτομα της λίστας δεν αναφέρουν δημοσίως ποτέ την ομοφυλοφιλία τους, αλλά ούτε αφήνουν να κυκλοφορήσουν ψευδείς φήμες για τάχα σχέσεις τους με άτομα του αντιθέτου φύλου. 

Φέτος στη πρώτη θέση της λίστα είναι ο Tim Cook, γενικός διευθυντής της Apple (στη φωτογραφία δεξιά), αντικαταστάτης του Steve Jobs όσο διαρκεί η αναρωτική άδεια του δευτέρου. Ο Tim Cook σε άρθρο στο Gawker τον Ιανουάριο αναφέρθηκε ως «ο πιο δυνατός gay της Silicon Valley» και δεν το διέψευσε. 51 ετών δεν επιθυμεί να αναφερθεί στη προσωπική του ζωή. Στη φετινή λίστα βρίσκουμε τον παρουσιαστή του τηλεοπτικού δικτύου Fox News Shepard Smith (n°6), τον ισχυρό άνθρωπο των ΜΜΕ Barry Diler (n°8) και τον μπλόγκερ Matt Drudge (n°39).

Η παρουσιάστρια και παραγωγός Ellen DeGeneres είναι στη δεύτερη θέση, πάλι ο δημοσιογράφος του CNN, Anderson Cooper (ο οποίος ακόμα δεν έχει κάνει το coming out, αλλά ο οποίος εμφανίζεται δημοσίως με το σύντροφο του, όπως στο πάρτυ μετά τα Όσκαρ αλλά και στο gay pride της Νέας Ορλεάνης).

Η λίστα μπορεί να σας φανεί περίεργη με ονόματα όπως αυτά του Marc Jacobs και του Tom Ford. Ο λόγος που υπάρχουν στη λίστα είναι επειδή μπορεί να έχουν κάνει γάμο αλλά για να θεωρηθεί ότι κάποιος έχει κάνει coming out πρέπει να έχει δώσει συνέντευξη.

Το περιοδικό κάθε χρόνο κυκλοφορεί και το τεύχος με τις 100 προσωπικότητες που έχουν δηλώσει την ομοφυλοφιλία τους στα ΜΜΕ και έχουν κάνει coming out.

Δείτε τη λίστα στην ιστοσελίδα του OUT

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!