ΗΠΑ : ΛΟΑΤ ζευγάρια αντιδρούν…στην εφορία

05/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

ΛΟΑΤ ζευγάρια στις Η.Π.Α τα οποία είναι νόμιμα παντρεμένα αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο το ίδιο πρόβλημα, ποιο κουτί να επιλέξουν όταν συμπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση.

Φέτος, μια οργάνωση συμβουλεύει τα ΛΟΑΤ παντρεμένα ζευγάρια να κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και να επιλέξουν το κουτί “παντρεμένος” ώστε να πληρώσουν λιγότερους φόρους.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διακρίσεις νομίμων παντρεμένων ζευγαριών και να αναγνωρίσει την ύπαρξη των ΛΟΑΤ ζευγαριών , υποστηρίζουν οι ιδρυτές της οργάνωσης “Refuse to Lie”  “ Είναι απάνθρωπο και λάθος.”

Αξιωματούχος της εφορίας, του IRS ( Internal Revenue Service ) δήλωσε ότι οι φορολογούμενοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν ότΙ θέλουν αν υπάρχει νόμιμη αναγνώριση του γάμου τους.

Η πρόσφατη αναγνώριση του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στην Καλιφόρνια τους “νομιμοποιεί”, χωρίς όμως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου να έχει αναγνωριστεί στο σύνολο των πολιτειών και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να υπάρξουν προβλήματα. Μπορεί ένα ζευγάρι να είναι αναγνωρισμένο στην πολιτεία την οποία κατοικεί ( και στην οποία ισχύει ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ) αλλά ο νόμος DOMA ισχύει ακόμα, με αποτέλεσμα να μην είναι αναγνωρισμένα τα ΛΟΑΤ ζευγάρια σε όλες τις πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Πρόσφατα, ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια, δήλωσε την άρνηση του να υπερασπιστεί την απαγόρευση των ΛΟΑΤ γάμων, ενώ η κυβέρνηση Obama ζήτησε από το υπουργείο δικαιοσύνης να μην υποστηρίζει πλέον τον ομοφοβικό νόμο DOMA ( Defense of Marriage Act) ο οποίος είναι αντισυνταγματικός. Ο νόμος DOMA, τον οποίο είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του Bill Clinton, αναγνωρίζει ως παντρεμένο ζευγάρι την ένωση ενός άνδρα με μια γυναίκα και όχι τα ΛΟΑΤ ζευγάρια.

Η οργάνωση “Refuse to Lie” πάντως ενημερώνει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας της ότι το IRS μπορεί να επιβάλει πρόστιμα, ανάλογα με την αντίδραση των αξιωματούχων. Το IRS μπορεί να επιβάλει πρόστιμο ίσο με το 20% σε περίπτωση που οι πολίτες δεν πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί.

Antivirus Newsroom

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!