Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

17/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Ενόψει της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz έκανε δήλωση:

“Χαιρετίζω τη νέα ώθηση στην παγκόσμια συζήτηση για την προστασία, την αναγνώριση και προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλοφίλων, αμφιφυλόφιλων και τρανς ατόμων.

Χαιρετίζω το γεγονός ότι το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας είναι η νεολαία και η εκπαίδευση: ο εκφοβισμός (bullying) εις βάρος ΛΟΑΤ προσώπων ειδικά σε νεαρή ηλικία, μπορεί να είναι βαθιά τραυματικόs. Οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης όπως η ανοχή και ο αμοιβαίος σεβασμός πρέπει να αποτελούν την άμυνα εναντίον όλων των μορφών διακρίσεων και παρενόχλησης σε βάρος των ΛΟΑΤ ατόμων.

Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει σαφώς ότι οι διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού απαγορεύονται και οι Συνθήκες καθιστούν σαφές ότι η Ένωση πρέπει να καταπολεμήσει τέτοιες διακρίσεις.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την επίτευξη απτής προόδου για ΛΟΑΤ άτομα και ζευγάρια του ιδίου φύλου στο πεδίο των αρμοδιοτήτων τoυ, για παράδειγμα κατά την εξέταση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας που σχετίζονται με τα παντρεμένα ζευγάρια και τις συντροφικές σχέσεις, την ελεύθερη διακίνηση και κατά των διακρίσεων.

Η ΕΕ πρέπει επίσης να είναι δυναμική στις σχέσεις της με τρίτες χώρες, ζητώντας προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες τις ομάδες και την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα, 78 χώρες εξακολουθούν να έχουν ως ποινικό παράπτωμα τη συναινετική ομοφυλοφιλία, μεταξύ των οποίων επτά πολιτείες και επικράτειες προβλέπουν τη θανατική ποινή: το Ιράν, τη Μαυριτανία, τη Σαουδική Αραβία, το Σουδάν, την Υεμένη και περιοχές της Νιγηρίας και της Σομαλίας “.

Πηγή: Καθημερινή




Δες και αυτό!