Εταιρίες που αντιμετώπισαν απειλές για μποϊκοτάζ, έπειτα από την υποστήριξη της gay κοινότητας

01/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η υποστήριξη από τα μπισκότα Oreo των φετινών εκδηλώσεων του Pride στην Αμερική μπορεί να επικροτήθηκε από την ΛΟΑΤ κοινότητα και τους υποστηρικτές των LGBT δικαιωμάτων, μετά την περίφημη φωτογραφία που ανέβασε στις σελίδες της σε Facebook και Twitter… δεν έμειναν όμως όλοι το ίδιο ενθουσιασμένοι με την συμβολική κίνηση της εταιρίας.

Ως αποτέλεσμα, τις περασμένες ημέρες στο Facebook ξεκίνησαν αρκετές ομάδες να καταγγέλλουν την αμφιλεγόμενη εικόνα. Ο administrator μιας από αυτές έγραψε ότι, “Η Kraft Foods και τα μπισκότα Oreo αποφάσισαν να πετάξουν τα ήθη της χώρας μας από το παράθυρο. Μποϊκοτάρετε τα μπισκότα Oreo για να τους χτυπήσετε εκεί που πονάει… στο πορτοφόλι.”

Εκπρόσωπος της Kraft Foods υπερασπίστηκε τη φωτογραφία των Oreo στην βρετανική online εφημερίδα HuffPost, λέγοντας. “Ως εταιρεία, η Kraft Foods έχει μεγάλη ιστορία στην θετική αντιμετώπιση της πολυμορφίας και της διαφορετικότητας. Αισθανόμαστε ότι η διαφήμιση των Oreo είναι μια διασκεδαστική αντανάκλαση των αξιών μας.”

Φυσικά, η εταιρία δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχες αντιδράσεις από συντηρητική μερίδα καταναλωτών, μετά την δημόσια στήριξη των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων. Στόχος στο παρελθόν έχουν υπάρξει η American Apparel και τα Starbucks, μετά από αντίστοιχη στήριξη της gay κοινότητας, όπως και τα καταστήματα ρούχων JC Penney, τα οποία μπήκαν στο στόχαστρο της συντηρητικής Αμερικής τουλάχιστον τρεις φορές φέτος, μετά την πρόσληψη της Ellen DeGeneres, ως εκπρόσωπου της καμπάνιας της εταιρίας και την φιλοξενία ζευγαριών gay και λεσβιών στους καταλόγους τους.

Ας θυμηθούμε ορισμένες πολύ γνωστές μάρκες και εταιρείες που έχουν αντιμετωπίσει αντίστοιχες αντιδράσεις μέχρι σήμερα:

Πηγή: Huffpost

 




Δες και αυτό!