Εργαστήρι Ζωγραφικής Εν-Έργω

05/03/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

 

 

Το εργαστήρι Ζωγραφικής Εν-Εργω δημιουργήθηκε από δύο νέους δυναμικούς ζωγράφους, απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας τον Νικολαΐδη Ανδρέα και τον Παρχαρίδη Γεώργιο. Οι καθηγητές πλαισιώνονται από μία ισχυρή ομάδα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, γκαλεριστών, ιστορικών τέχνης, σκιτσογράφων, αγιογράφων και ψηφιδογράφων. Σεβόμενοι την προσωπικότητα κάθε μαθητή, προσπαθούν να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες του παρέχοντας ποικίλα ερεθίσματα και προτρέποντάς τον να πειραματιστεί σε διαφορετικά υλικά και τεχνικές, ώστε να ανακαλύψει την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Παράλληλα δραστηριοποιούνται εικαστικά είτε με τη μορφή εκδηλώσεων – σεμιναρίων σημαντικών προσωπικοτήτων, είτε με τη μορφή εκθέσεων μαθητών – καθηγητών σε χώρους τέχνης στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τόσο στην εξάσκηση για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων του έργου – σχεδίου, όσο και στην απόκτηση αισθητικών κριτηρίων και εικαστικής αντίληψης. Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται παρακολουθώντας τον προσωπικό ρυθμό του κάθε μαθητή και καθοδηγώντας τον με σοβαρότητα και συνέπεια κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του έργου του.

 

Για όσους και όσες ενδιαφέρονται για την ζωγραφική και τα εικαστικά είτε επαγγελματικά είτε για χόμπι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να μάθουν και να επωφεληθούν από την προσφορά με 50% για τον πρώτο μήνα. 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρειτε στο http://www.en-ergw.com/ και στη σελίδα στο facebook 

 

Παρχαρίδης Γεώργιος

Μεγάλωσε στον Πειραιά. Στην Καλλιθέα έζησε τα φοιτητικά του χρόνια καθώς σπούδαζε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στον τομέα της ζωγραφικής με καθηγητές τους Ζ. Αρβανίτη κ Αγ. Αντωνόπουλο. Παράλληλα παρακολούθησε χαρακτική με δάσκαλο τον Γ. Γουρζή .Το 2006 πήρε μέρος σε συμπόσιο ζωγραφικής στη F.Y.R.O.M. Το 2008 ήταν μέλος της ομάδας ψηφιδωτού της Α.Σ.Κ.Τ που δούλεψε στο Ισραήλ στο ναό του αγίου Γερασίμου. Από το 2004 μέχρι το 2010 διδάσκει ζωγραφική κ σχέδιο σε υποψηφίους σπουδαστές της Α.Σ.Κ.Τ και της Αρχιτεκτονικής. Το 2011 δούλεψε ως αναπληρωτής καθηγητής στον Πύργο Ηλείας όπου και δημιούργησε εθελοντικά σε συνεργασία με τον εικαστικό Γ. Τασιάκη εργαστήρι ζωγραφικής στο Λάτσιο δημοτικό μέγαρο με αποκορύφωμα την έκθεση “Προσωπεία”. Το 2012 σε συνεργασία με τον Α. Νικολαΐδη δημιουργούν το ΕΝ-ΕΡΓΩ. Από το 2000 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Γιουγκοσλαβία και Ισραήλ.

 

Νικολαΐδης Ανδρέας

Μεγάλωσε στην Κύπρο, επαρχία Λεμεσού.  Από το 2005 ζει στην Καλλιθέα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με κατεύθυνση την Ζωγραφική και καθηγητές τον Ζ. Αρβανίτη και Αγ. Αντωνόπουλο.  Παράλληλα παρακολούθησε γλυπτική με δάσκαλο τον Ν. Τρανό και φωτογραφία με καθηγητές τον Μ. Μπαμπούση και  Α. Βούτσα. Από το 2008 διδάσκει μαθήματα ζωγραφικής σε Κύπρο και Ελλάδα. Το 2010 διοργάνωσε ομαδική έκθεση στην Λεμεσό. Το 2012 μαζί με τον Παρχαρίδη Γεώργιο δημιουργούν το ΕΝ-ΕΡΓΩ. Οι συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις  και διαγωνισμούς ξεκινάνε από το 1998 μέχρι και σήμερα, με διακρίσεις και βραβεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!