Επεισόδια στο πρώτο Gay Pride στο Μαυροβούνιο

24/07/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η πρώτη Gay Pride Parade πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Μπούντβα στο Μαυροβούνιο, στα παράλια της Αδριατικής, με επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες στην παρέλαση φυγαδεύτηκαν με πλοία από τη μαρίνα της Μπούντβα συνοδεία μελών της λιμενικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG.

Πριν από την έναρξη και κατά τη διάρκεια της παρέλασης σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση κλομπ.

Από τις πέτρες τραυματίστηκαν συμμετέχοντες στην παρέλαση και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δέκα διαδηλωτών.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την παλιά πόλη και οι συμμετέχοντες, μέλη της κοινότητας LGBT του Μαυροβουνίου δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Νωρίτερα εξαγριωμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μέλη της LGBT κοινότητας (της κοινότητας λεσβιών, ομοφυλόφιλων αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ) και φώναζαν προσβλητικά συνθήματα κατά των συμμετεχόντων στην εκδήλωση.

Οι διαμαρτυρόμενοι κατά της παρέλασης ομοφυλόφιλων, μεταξύ των οποίων ήταν και οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπούντβα, κρατούσαν πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «Ελεύθερο Μαυροβούνιο», «Το Μαυροβούνιο δεν είναι οίκος ντροπής».

Στην παρέλαση συμμετείχαν ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προστασίας από τις διακρίσεις, Γιόβαν Κόιτσιτς και η σύμβουλος του προέδρου της Βουλής για τις δημόσιες σχέσεις, Σνέζανα Μπούρζαν, καθώς και οι υφυπουργοί Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων, Μπλάνκα Ραντόσεβιτς – Μίτροβιτς και Σαμπαχουτίν Ντέλιτς, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων.

Ο εκπρόσωπος του Φόρουμ «Πρόγκρες» της LGΒΤ κοινότητας του Μαυροβουνίου, Αλεξάνταρ Ζέκοβιτς δήλωσε στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTCG ότι τέσσερις συμμετέχοντες στην παρέλαση τραυματίστηκαν ελαφρά και ευχαρίστησε την αστυνομία και την κυβέρνηση για τη στήριξη.

Εξέφρασε ωστόσο απογοήτευση, επειδή στην κοινωνία του Μαυροβουνίου υπάρχουν άτομα που δεν σέβονται το δικαίωμα των άλλων να αυτοπροσδιορίζονται.

πηγή: newsbeast.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!