Επίσκεψη του Πάπα στη…«χώρα των Βουντού»

18/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Επίσκεψη στο Μπενίν, που θεωρείται άτυπα ως η…«πατρίδα του βουντού», πραγματοποιεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄, στο πλαίσιο της δεύτερης περιοδείας του στην Αφρική.
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αναμένεται να υποδεχτούν τον Ποντίφικα, ενώ και το Βατικανό δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επίσκεψη, καθώς η «Μαύρη Ηπειρος» είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη «δεξαμενή» πιστών για την Καθολική Εκκλησία.
Αν και οι Καθολικοί στο Μπενίν αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι οπαδοί του βουντού, όπως επισημαίνει το BBC.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Πάπα για τη χρήση προφυλακτικών, ύστερα από την κατακραυγή που είχε προκαλέσει με τις σχετικές δηλώσεις του για το θέμα στην πρώτη του επίσκεψη στην Αφρική το 2009.
Τότε, είχε υποστηρίξει ότι η ελεύθερη διακίνηση προφυλακτικών συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού HIV, προκαλώντας την οργή ακτιβιστών για την καταπολέμηση του AIDS, το οποίο έχει κυριολεκτικά λάβει μορφή επιδημίας και εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα σε πολλές αφρικανικές χώρες.

IMERISIA




Δες και αυτό!