Δικαστήριο στην Πολωνία επιτρέπει σε κόμμα τη χρήση ομοφοβικού λογοτύπου

27/11/2011
antivirus magazine διαφήμιση

«Μετά από δικαστική διαμάχη δύο ετών, το δικαστήριο έκανε δεκτά τα νέα σύμβολα της Narodowe Odrodzenie Polski (NOP), ένα κέλτικο σταυρό και την απαγόρευση του να αδερφεύεις» αναφέρει το ανακοινωθέν της νεοναζιστικής και ακροδεξιάς πολωνικής οργάνωσης.

«Αυτά τα σύμβολα αναφέρονται άμεσα στην φασιστική νεοναζιστική και ξενοφοβική  αδιαλλαξία», δήλωσε ο Robert Biedron, βουλευτής του κόμματος Palikot .

Ο Robert Biedron, ο οποίος είναι και ο ίδιος ομοφυλόφιλος και ιδρυτής της οργάνωσης «Καμπάνια κατά της ομοφοβίας» κάλεσε τον υπουργό δικαιοσύνης να αντιδράσει αμέσως.

«Δεν είναι δυνατό αυτό τα σύμβολα να γίνονται δεκτά» δήλωσε από την πλευρά του ο Grzegorz Schetyna ο ηγέτης του κεντροδεξιού κόμματος του πρωθυπουργού Donald Tusk

«Ο δικαστής ο οποίος έκανε δεκτά αυτά τα σύμβολα δεν είναι άξιος της δουλειάς του» ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξη του στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Zet.

Η NOP ( μετάφραση Εθνική Αναγέννηση της Πολωνίας ) χρησιμοποιεί συχνά σύμβολα τα οποία προκαλούν, όπως έκανε πρόσφατα στις 11 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Πολωνίας.

Η NOP είναι γνωστή για την ομοφοβία της, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία. Στην ιστοσελίδα της χρησιμοποιεί συχνά το σλόγκαν «Zaka Pedalowani» ( το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί «η πουστοποίηση απαγορεύεται »). Η ΝΟP έχει συχνά επιτεθεί σε εκδηλώσεις που γίνονται υπέρ των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων.

Στην Πολωνία η ΛΟΑΔ κοινότητα ζει σε ένα  «κλίμα φόβου».  Δύο Πολωνοί στους τρεις είναι κατά των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων και το 80%  του πληθυσμού κατά του gay γάμου ,ενώ το 90% είναι κατά της υιοθεσίας από άτομα του ιδίου φύλου.

Η Ευρωπαική Ένωση, στην οποία ανήκει και η Πολωνία οφείλει να αντιδράσει αμέσως, διότι δεν είναι επιτρεπτό να υπάρχουν νεοναζιστικές ομάδες σε χώρες  της.

Είναι καιρός η Ευρωπαική Ένωση να ασχοληθεί με την άνοδο της ξενοφοβίας, της ομοφοβίας και του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και πριν να είναι πολύ αργά.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!