Γεωργία : Επεισόδια στο pride στην Τιφλίδα

21/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το gay pride στην Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας είχε μικρή διάρκεια. Οι είκοσι ακτιβιστές που συμμετείχαν στο φετινό Pride με rainbow σημαίες και πανό με το μήνυμα ” Σταματήστε την ομοφοβία” δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν την παρέλαση τους.

Μια ομάδα φανατικών Χριστιανών Ορθοδόξων ( και αρκετοί ιερείς ) τους μπλόκαραν το δρόμο προς το Κοινοβούλιο. Εκεί έγιναν και τα βίαια επεισόδια και δεν άργησε να έρθει και η αστυνομία ( είπαμε και εμείς !! ).

«Υπάρχουν πολλές διακρίσεις και θέλουμε να δείξουμε ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο», δήλωσε η ακτιβίστρια Anna Belobrova.

Από την πλευρά τους οι ιερείς φώναζαν « Πώς είναι δυνατό να προωθούν τέτοια πράγματα στους δρόμους που κυκλοφορούν τα παιδιά ».

Πηγή : TETU

 

Λίγα λόγια για τη Γεωργία

Η Γεωργία είναι ανεξάρτητο κράτος που βρίσκεται στον Καύκασο και βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα. Γεωγραφικά το μεγαλύτερος μέρος της ανήκει στην Ευρώπη (Βόρεια του Καυκάσου) και ένα μικρότερο μέρος στην Ασία (νότια του Καυκάσου), αλλά συχνά για πολιτισμικούς λόγους εντάσσεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Πρωτεύουσα της Γεωργίας είναι η Τιφλίδα, η οποία στα γεωργιανά λέγεται Τμπιλίσι (Tbilisi), που σημαίνει “ζεστή πηγή”.  Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 5.476.000 κατοίκους. Στο παρελθόν η χώρα αποτελούσε μία από τις δημοκρατίες που συναπάρτιζαν τη Σοβιετική Ένωση.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι Γεωργιανοί (σήμερα 82%) είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Πηγή : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!