Γαλλία : Το ομοφοβικό παραλήρημα του δημάρχου του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού

04/10/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Στο editorial του στο μηνιαίο έντυπο του 8ου διαμερίσματος του Παρισιού, ο δήμαρχος François Lebel, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα UMP, το κόμμα στο οποίο άνηκε και ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Nicolas Sarkozy, υποστηρίζει ότι η νομιμοποίηση του γάμου σε όλους τους πολίτες «θα μπορούσε να ανοίξει τις πύλες για την πολυγαμία και την παιδοφιλία».

Ο δήμαρχος του 8ου διαμερίσματος ήταν ο δήμαρχος ο οποίος πραγματοποίησε το Φεβρουάριο του 2008 τον πολιτικό γάμο μεταξύ του πρώην προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Nicolas Sarkozy και της Carla Bruni.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να φτάσουν, με πρώτο τον Ian Brossat, από το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού να καταδικάζει τις δηλώσεις του François Lebel και να τις αναφέρει ως «τερατώδεις».

Ο ανοιχτά gay δήμαρχος του 4ου διαμερίσματος του Παρισιού Christophe Girard, σε ανάρτηση στο tweeter αναφέρει « Ο François Lebel είναι απαράδεκτος, προσβάλοντας εκτατομμύρια άνδρες και γυναίκες οι οποίοι αγαπιούνται όπως όλος ο κόσμος».

Αντιδράσεις είχαμε και από τον δήμαρχο του 1ου διαμερίσματος Jean-François Legaret, ο οποίος ανέφερε « ότι δηλώσεις αυτού του τύπου, με τις οποίες και δεν συμφωνώ, δεν είναι αυτές οι οποίες τίθονται σε πολιτικό διάλογο».

Ο βουλευτής και δήμαρχος του UMP Franck Riester, ο οποίος είχε κάνει το coming out του το Δεκέμβριο του 2011 αναφέρει « Καταδικάζω τις δηλώσεις του κυρίου Lebel. Απαράδεκτο αμάλγαμα από έναν εκλεγμένο της δημοκρατίας».

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του UMP, François Fillon καταδίκασε τις δηλώσεις αναφέροντας « Καταδικάζω τις δηλώσεις του François Lebel σχετικά με το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, οι οποίες δεν έχουν θέση στην πολιτική συζήτηση για το θέμα αυτό».

Ο ανοιχτά gay δήμαρχος του Παρισιού κύριος Delanoë, καταδίκασε και αυτός τις σκανδαλώδεις αυτές δηλώσεις του δημάρχου του 8ου διαμερίσματος.

Το Παρίσι καταμερίζεται σε 20 δημοτικά διαμερίσματα. Το κάθε ένα έχει δικό του δήμαρχο, ενώ το Παρίσι σαν σύνολο έχει δικό του δήμαρχο.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!