Γαλλία: Στην τελική ευθεία οι gay γάμοι

06/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Εδώ και μέρες η Γαλλική Γερουσία έχει κληθεί να εξετάσει το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση των gay γάμων και την υιοθεσία παιδιών από gay οικογένειες.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον νόμο που πρότεινε η κυβέρνηση Hollande ο οποίος επιτρέπει στα gay ζευγάρια να παντρεύονται άλλα και να υιοθετούν παιδιά. Τον λόγο τώρα έχει η Γαλλική Γερουσία η οποία θα πρέπει να αποφασίσει μέχρι τις 13 Απριλίου αν θα υπερψηφίσει η όχι το νομοσχέδιο. Σε αντίθεση με την Εθνοσυνέλευση η Γερουσία φαίνεται να είναι πιο συντηρητική απέναντι στο νομοσχέδιο, ωστόσο όπως στην Εθνοσυνέλευση έτσι και στην Γερουσία το σοσιαλιστικό κόμμα του Francois Hollande που τάσσετε υπέρ του νομοσχεδίου κατέχει την πλειοψηφία των εδρών.

Και ενώ η Γαλλική Γερουσία αναμένετε να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, ακραίες ομάδες καθολικών καθώς και πολίτες που τάσσονται εναντία στους gay γάμους έχουν συγκεντρωθεί κοντά στους κήπους του Λουξεμβούργου διαδηλώνοντας κατά του νομοσχεδίου. Το σύνθημα που κυριαρχεί : ”ένας πατέρας και μια μητέρα, είναι τα στοιχειώδη”. Στον αντίποδα χιλιάδες gay, απλοί πολίτες αλλά και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ξεχυθεί στους δρόμους ζητώντας την ψήφιση του νόμου.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έχουν δείξει πως η πλειοψηφία του γαλλικού λαού υποστηρίζει την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά η υποστήριξη αυτή είναι μικρότερη όσον αφορά στο ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών.

Πηγή: The Guardian / Associated Press




Δες και αυτό!