Γαλλία : πολιτικό meeting με τίτλό «ΛΟΑΔ Ισότητα 2012»

01/04/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Οι σημαντικότερες ΛΟΑΔ οργανώσεις και ενώσεις ΛΟΑΔ οργανώσεων στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα η  Inter-LGBT, η Fédération LGBT και η Coordination InterPride France διοργάνωσαν το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Παρίσι το πρώτο πολιτικό meeting με τίτλό « Egalité LGBT 2012 » ( ΛΟΑΔ ισότητα 2012 ) στο οποίο οι υποψήφιοι στις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές ( ή οι εκπρόσωποι τους ) απαντούσαν σε ερωτήσεις.

Οι υποψήφιοι δήλωσαν ξεκάθαρα τις πολιτικές τους θέσεις, ως προς τα ΛΟΑΔ δικαιώματα και αιτήματα.

Η εκπρόσωπος του François Hollande υποψηφίου το Σοσιαλιστικού κόμματος,  επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη διάθεση του υποψηφιου « να στηρίξει το δικαίωμα στο γάμο και την υιοθεσία,να αναγνωρίστει επίσημα η τρανσφοβία και να επιτραπεί η νόμιμη αλλαγή φύλου, το δικαίωμα στους ομοφυλόφιλους άνδρες για αιμοδοσία και να στηρίξει την διεθνή προσπάθεια για αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας».  Ο υποψήφιος έχει τονίσει ότι όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν εάν εκλεγεί πριν την άνοιξη του 2013.

Η εκπρόσωπος του Modem και του François Bayrou δεν κερδισε τα πλήθη. « Στην εξουσία το Modem θα δημιουργήσει Υπουργείο Ισότητας, θα διευκολύνει την αλλαγή φύλου. Αλλά ο François Bayrou είναι κατά του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου και προτιμά ένα κοινωνικό συμβόλαιο το οποίο θα παραχωρεί ίσα δικαιώματα».

Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου του UMP, του Προέδρου Nicolas Sarkozy, σίγουρα δεν πέρασε μια ωραία στιγμή μιας και οι 1.600 παρώντες στην αίθουσα τον γιουχάρισαν. Μίλησε για «θετική» διακυβέρνηση του προέδρου Sarkozy και υπόσχεται μόνο την τέλεση του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης στο δημαρχείο.

Η υποψήφια των Πρασίνων (Europe-Ecologie Les Verts ) Eva Joly, ήταν η ίδια παρούσα. Υπόσχεται πλήρη ισότητα στο γάμο και την υιοθεσία. Επιπλέον, δικαιώματα στο σύντροφο ( όσο αφορά το παιδί του/της άλλου συντρόφου), διευκόλυνση στην αλλαγή φύλου στα δημόσια έγγραφα, καταπολέμηση της ομοφοβίας αλλά και συμμετοχή της Γαλλίας στη διεθνή προσπάθεια για αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Το κοινό με ενθουσιαμό υποδέχτηκε τον υποψήφιο  Jean-Luc Mélanchon ( Front de Gauche ). Μπορεί η ομιλία του να ήταν λίγο γενική , αλλά καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος όταν μίλησε για πλήρη ισότητα όλων των πολιτών μετά την εκλογή του, σε όλα τα θέματα και τομείς.

Στο γαλλικό ΛΟΑΔ περιοδικό TÊTU το οποίο κυκλοφορεί, οι υποψήφιοι François Hollande ( PS ) και Nicolas Sarkozy (UMP ) τονίζουν με συνέντευξεις τους τις θέσεις τους για τα ΛΟΑΔ θέματα. Να περιμένουμε και εμείς ότι θα δεχθούν να μας μιλήσουν Βενιζέλος και Σαμαράς ; Στη Γαλλία, όλα τα κόμματα και οι υποψήφιοι επιλέγουν να απαντήσουν ξεκάθαρα σε θέματα τα οποία απασχολούν τη ΛΟΑΔ κοινότητα. Στην Ελλάδα, στην οποία οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν και αυτές την ίδια ημέρα με τη Γαλλία, οι υποψήφιοι και τα κόμματα θα το κάνουν άραγε ; Το πιθανότερο όχι … Και αυτό διότι δεν υπάρχει πιο φθηνή δικαιολογία στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την οικονομική κρίση που προκαλέσαν οι ίδιοι.

 

Tο avmag.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για  όλα τα ΛΟΑΤ θέματα, τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι Προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαϊού 2012.

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!