Για πρώτη φορά στη Γαλλία, μια διαφυλική υποψήφια  εκπροσωπεί ένα πολιτικό κόμμα, με στόχο να κερδίσει τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές του 2012.

Το κόμμα της κεντροαριστεράς  Avenir-2012, επέλεξε ως επικεφαλή του υποψήφιου συνδυασμού την  Brigitte Glodberg, πρόεδρο της Trans-Europe.

Το νέο κόμμα έχει την ιδρυτική διακήρυξη του στις 10 Μαίου, ημερομηνία της επετείου των 30 ετών από την άνοδο στην προεδρία της Γαλλίας το 1981 του  σοσιαλιστή François Mitterrand.

Το νέο κόμμα μπορεί να έχει ως επικεφαλή ένα διαφυλικό άτομο, αλλά αυτό δεν το κάνει σε καμία περίπτωση το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί τη ΛΟΑΔ κοινότητα. Στόχος του νέου κόμματος είναι η αλλαγή της γαλλικής κοινωνίας, με επίκεντρο την οικονομική ανάπτυξη διατηρώντας όμως τη κοινωνική δικαιοσύνη. Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η αναδιοργάνωση της φορολογίας και η οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Το νέο κόμμα υποστηρίζει ανοιχτά το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική και υγειονομική στήριξη των διαφυλικών ατόμων.

Η Brigitte Goldberg ελπίζει να συγκεντρώσει τις 500 απαραίτητες υπογραφές και να μπορέσει να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές, ελπίζοντας να αφήσει πίσω της τους αντιπάλους της δεξιάς ( UMP ) και της ακροδεξιάς( FN ) καθώς και της άκρα αριστεράς.

Σημείωση 1 :Στη Γαλλία για να μπορέσει ο οποιοσδήποτε Γάλλος πολίτης να είναι υποψήφιος πρόεδρος και να παρουσιαστεί στις εκλογές, πρέπει να πείσει 500 εκλεγμένους αντιπροσώπους ( βουλευτές, δημάρχους, περιφερειάρχες, γερουσιαστές κτλ ) να υπογράψουν υπέρ της υποψηφιότητας του.

Σημείωση 2 : Τα αρχικά ΛΟΑΤ (αγγλικά LGBT, Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender) αναφέρονται συνολικά στα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Τρανσεξουαλικά άτομα. Ο όρος μπορεί μερικές φορές να συναντάται και ως ΛΟΑΔ, ερμηνεύοντας τα τρανσεξουαλικά άτομα στην ελληνική γλώσσα ως διαφυλικά. ( Wikipedia )

Το περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για  όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα σχετικά άρθρα :

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.