Βραζιλία : Το μετρό του São Paulo κατά της ομοφοβίας

27/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η Πολιτεία του São Paulo στη Βραζιλία σε συνεργασία με την εταιρεία του μετρό της πόλης, την Companhia do Metropolitano de São Paulo – Metro, λανσάρουν μια καμπάνια κατά της ομοφοβίας.

Η νέα καμπάνια με τίτλο «Κοιτάμε πέρα από τις προκαταλήψεις. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα» έχει ως στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται τα ΛΟΑΤ άτομα, τα οποία ζουν στην πολυπληθέστερη πόλη της Νοτίου Αμερικής.

Σε πρώτο στάδιο, η καμπάνια έχει επικεντρωθεί στα διαφυλικά άτομα και τις διακρίσεις εναντίον τους. Παράλληλα, στόχος της καμπάνιας είναι να γνωρίσει στο κοινό, το νόμο που προστατεύει τους πολίτες από περιστατικά ομοφοβίας.

Οι 58 σταθμοί του μετρό θα φέρουν αφίσες της καμπάνιας. Ήδη η πρώτη σειρά έχει τοποθετηθεί με το σλόγκαν «Κοιτάξτε, κοιτάξτε ξανά και κοιτάξτε πέρα από τις προκαταλήψεις. Είμαι τρανς και έχω το δικαίωμα να είμαι ότι είμαι».

Το 2001, μια διαφυλική γυναίκα κέρδισε σε μια ιστορική δίκη κατά της εταιρείας του μετρό της πόλης, χάρη στη νομοθεσία η οποία ποινικοποιεί την ομοφοβία. Η εταιρεία την αποζημίωσε με 39.000 ευρώ επειδή ένας υπάλληλος της εταιρείας ήταν ένοχος για λεκτική ομοφοβική επίθεση.

Το São Paulo φιλοξενεί κάθε χρόνο το μεγαλύτερο gay pride του πλανήτη.

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!