Βίος ανθόσπαρτος για τα γκέι ζευγάρια στη Νέα Υόρκη ένα χρόνο μετά τη νομιμοποίηση των γάμων

25/07/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Δύο αλυσιδωτά συνδεδεμένες μεταξύ τους βιομηχανίες συγκρούονται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, καθώς η πλάστιγγα έχει γείρει αποφασιστικά υπέρ της μιας: αφενός οι δικηγόροι, αφετέρου οι διοργανωτές γαμήλιων τελετών. Οι πρώτοι φορούν πλερέζες, ενώ οι εκπρόσωποι της άλλης παράταξης καταμετρούν αύξηση κερδών που φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Με γνώμονα το αξίωμα ότι «ένας ευτυχισμένος γάμος προκαλεί δυστυχία σε ένα δικηγόρο διαζυγίων», οι νομικοί της Νέας Υόρκης παραδέχονται μετά λύπης ότι μόλις μια χούφτα περιπτώσεων διάβηκαν τις πόρτες των γραφείων μητρώου της πόλης για να λύσουν την εις γάμου κοινωνία τους –γεγονός λογικό, αν αναλογιστεί κανείς τη συναισθηματική ωριμότητα και τη δύναμη της απόφασης που προϋποθέτει ένας γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Αντιθέτως, οι εταιρίες διοργάνωσης τελετών διαπιστώνουν άνοδο της τάξης του 50%, καθώς αυξάνεται τόσο το ποσοστό των γάμων, όσο και η πολυτέλεια των εκδηλώσεων.

Ο ίδιος ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, υπολογίζει τα συνολικά οικονομικά οφέλη από τους γάμους των γκέι ζευγαριών στα 259 εκατομμύρια δολάρια. «Η γαμήλια ισότητα έχει κάνει την πόλη μας πιο ελεύθερη και εξωστρεφή. Επίσης δημιούργησε δουλειές και υποστήριξε την οικονομία μας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Έχει περάσει ένας χρόνος από την ημέρα που η Νέα Υόρκη, έκτη και πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ ενέκρινε τη νομοθετική πρωτοβουλία που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Στο διάστημα που μεσολάβησε, εκδόθηκαν 8.200 άδειες γάμου. Νούμερο που προσεγγίζει το 11% επί του συνόλου.

Πηγή: Athens Voice




Δες και αυτό!