Αυστραλία : Το coming out του πρώην παίκτη του χόκεϊ Gus Johnston

28/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πρόκειται για ένα coming out το οποίο θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Τον περασμένο μήνα ο Αυστραλός πρώην παίκτης του χόκεϊ Gus Johnston, ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο μέσα στο οποίο αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του. Η σημαντική αυτή είδηση και  σπάνια πράξη , μιας και είναι σπάνιο στον αθλητικό κλαδό, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη αν δεν είχε τραβήξει την προσοχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

«Το όνομα μου είναι Gus Johnston. Είμαι συγγραφέας, καλλιτεχνικός διευθυντής, κινηματογραφιστής και παίχτης χόκεϊ. Είμαι και εγώ ομοφυλόφιλος και αυτό δεν περίμενα να το πώ ποτέ δημοσίως», δηλώνει ο Gus Johnston με εμφανή συγκίνηση στο βίντεο δώδεκα λεπτών, στο οποίο δηλώνει ότι μετανιώνει  που δεν το έκανε ( το coming out ) νωρίτερα και πριν πάρει τη «σύνταξη»του πέρυσι.  «

«Δεν είχα προβλέψει ποτέ στο να εγκαταλήψω το άθλημα. Αλλά όταν είσαι 25 έτών,  ζεις με το φόβο, το όταν δεν έχεις κάποιο πρόσωπο στο οποίο να μιλήσεις, (η  ομοφυλοφυλία) δεν είναι κάτι για το οποίο είσαι υπερήφανος. Για πολύ καιρό, δεν πέρναγ εβδομάδα χωρίς να σκέφτομαι την αυτοκτονία» δηλώνει ο πρώην παίκτης ο οποίος δείχνει να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Αν ο Gus Johnston, μιλά σήμερα ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία του, είναι γιατί ελπίζει με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην εξάληψη ενός φαινομένου το οποίο κυριαρχεί στο χώρο του αθλητισμού, την ομοφοβία.

« Για πάνω από 20 χρόνια, δούλεψα σκληρά για να γίνω ο καλύτερος παίκτης του χόκεϊ (…) αλλά ποτέ δεν υπερασπίστηκα κάποιο θύμα  προσβολών ή κοροιδίας λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Ποτέ δεν σήκωσα κεφάλι στους συμπαίκτες μου και κατά κάποιον τρόπο είμαι συνένοχος».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, η οποία αποκάλυψε την ύπαρξη του βίντεο, πρόκειται για τον τέταρτο αθλητή της χώρας ο οποίος αποκαλύπτει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Πριν από αυτόν το έκαναν ο ολυμπιονίκης, Matthew Mitcham, ο ολυμπιονίκης Daniel Kowalski και ο παίκτης του rugby Ian Roberts, Ο οποίος ήταν και ο πρώτος παίκτης rugby παγκοσμίως το 1995 να δηλώσει ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του. Στις κοπέλες, ήδη η ποδηλάτης Michelle Ferris το έχει κάνει.

Δείτε το βίντεο στα αγγλικά

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!