Αυλαία για το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών.

01/10/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσσεξουαλικών) έληξε με επιτυχία, χάρη στο ενδιαφέρον των θεατών, τη δουλειά των εθελοντών (Good As You-th, ΛΟΘ, ΣΥΔ και μεμονωμένων ατόμων), την προσφορά των σκηνοθετών, τη στήριξη των ξένων θεσμών, την αγάπη των μη κερδοσκοπικών συλλογικοτήτων, τη βοήθεια εταιρειών και του προσωπικού του Μουσείου Κινηματογράφου. Τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα χωριστά, για την προσφορά και τη συμμετοχή τους.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη συνδιοργάνωση.

Ήταν δέκα μέρες με συγκινήσεις, επαφή και επικοινωνία, ερεθίσματα για προβληματισμό και υπέροχους ανθρώπους που ήρθαν από όλα τα μήκη και πλάτη (Αθήνα, Βραζιλία, ΗΠΑ, Κύπρο, Σουηδία-Νορβηγία Τουρκία): σκηνοθέτες, ακτιβιστές, επιστήμονες, γονείς ΓκΛΑΤ παιδιών και ΓκΛΑΤ γονείς.

Όλοι όσοι βρέθηκαν στο 15ο Φεστιβάλ ΓκΛΑΤ Ταινιών, μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους, την εμπειρία τους και τη χαρά της συμμετοχής.

Φέτος, η προσέλευση των θεατών αυξήθηκε σημαντικά, παρά την οικονομική κρίση, και οι ταινίες ικανοποίησαν τους θεατές πιο πολύ από πέρσι, όπως αυτό εκφράστηκε με την ψήφο των θεατών. Επιπλέον, τα δύο τρίτα των ταινιών είχαν εκτός των ελληνικών και αγγλικούς υπότιτλους, για διευκόλυνση των αγγλόφωνων θεατών μας.

Το φεστιβάλ προώθησε και φέτος τις ανθρωπιστικές αξίες, τις οποίες θεωρεί ομοούσιες και αδιαίρετες. Η έναρξή του συνέπεσε με τη δολοφονία ενός προοδευτικού ανθρώπου της μουσικής, του Παύλου Φύσσα, ενώ η λήξη του συνέπεσε με τη σύλληψη των εγκληματιών – στελεχών του σύγχρονου ελληνικού ναζισμού, της Χρυσής Αυγής. Ως απόδοση τιμής στα θύματα ρατσιστικού μίσους και απαξίωσης των εργαζόμενων και προοδευτικών ανθρώπων, αφιερώνεται το 1ο Βραβείο Κοινού, στη μνήμη των δύο δολοφονηθέντων το 2013, το μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν και το μουσικό Παύλο Φύσσα, καθώς και στους 50 δολοφονηθέντες μετανάστες, τα δέκα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας.

Με αισιοδοξία και χαρά κλείνουμε τη φετινή αυλαία, και ξεκινάμε την προετοιμασία για το επόμενο φεστιβάλ μας, το 2014. Στοχεύουμε να εντάξουμε στο επόμενο φεστιβάλ, ενότητα για τη νεολαία με ελεύθερη είσοδο, καθώς και ακόμη καλύτερες ταινίες και περισσότερες διαλέξεις και συζητήσεις.

Ραντεβού ξανά, του χρόνου το Σεπτέμβρη.

 Σεπτέμβριος 2013,

Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο.

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών




Δες και αυτό!