Από 22 Απριλίου ξαναβάλε “Το Ραδιόφωνο” να παίζει

14/04/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ραδιόφωνο. Το μαγικό κουτί. Σε όποια εποχή κι αν το μεταφέρεις παραμένει το μαγικό κουτί. Γιατί δεν έχει να κάνει με την συσκευή αναμετάδοσης ή λήψης έχει να κάνει με τις εικόνες που σκορπάει. Έχει να κάνει με το πώς νιώθεις. Έχει να κάνει με το συναίσθημα. Και ξέρεις πολύ καλά ότι ό,τι έχει να κάνει με το συναίσθημα δεν μπαίνει σε λέξεις. Νιώθεται.

Πριν από 15 χρόνια (κλεισμένα πια) έκανα την πρώτη μου εκπομπή σε επαγγελματικό ραδιόφωνο. Έχουν περάσει από πάνω μου αμέτρητες νυχτερινές κυρίως ώρες ραδιοφωνικών πτήσεων. Τραγούδια, μουσική, τηλέφωνα, sms, χαμόγελα, γέλια, πόνος, χαρά, προβλήματα, κουβέντες, ποτά, φίλοι, άνθρωποι, τσιγάρα, Πρωτοχρονιές, σιωπές και νύχτες. Ατέλειωτες νύχτες. Όλα μέσα από το μαγικό κουτί. Είτε ήμουν αυτός που ήταν μέσα στο μαγικό κουτί είτε αυτός που άκουγε τον άλλο που ήταν μέσα στο μαγικό κουτί.

Ήμουν και είμαι ακροατής του. Από εκείνους που όταν μιλάει ο παραγωγός δυναμώνουν για να δουν τι έχει να πει, όχι από αυτούς που παρακαλάνε να μη μιλήσει για να μπορέσουν να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι.
Το σπούδασα και το έμαθα στην πράξη. Και το έζησα στην πράξη του. Και μετά το είδα να πεθαίνει. Τα ραδιοφωνικά fm άρχισαν να πεθαίνουν. Όχι γιατί δεν υπάρχει πια το κουτί. Το κουτί υπάρχει, αλλά έχασε τη μαγεία του. Την έκανε λίστες τραγουδιών που διαλέγει το μηχάνημα και εκφωνητές παραγωγούς που πουλάνε χορηγούς, προσκλήσεις και τραγούδια.

Κι έτσι κάποιοι μείναμε απέξω. Γιατί δε χώραγε η μαγεία μας. Αλλά να σου πω κάτι. Τα παραμύθια δεν αποφασίζει κανένας πώς θα κλείσουν. Αποφασίζουν από μόνα τους. Κάπως έτσι ήρθε και μας ξαναβρήκε το παραμύθι μας. Σχεδόν από μόνο του.

Και ξαναβρεθήκαμε μετά από καιρό. 9 παραγωγοί και ένας τεχνικός του ραδιοφώνου είπαμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να ξαναφτιάξουμε το δικό μας μαγικό κουτί. Να βάλουμε ξανά λίγη μαγεία στη ζωή μας. Τώρα, που όλα μέσα στην κρίση έχουν γίνει πιο δύσκολα. Να κάνουμε ραδιόφωνο για να ξανακάνουμε παρέα. Να συναντήσουμε τις παλιές και να φτιάξουμε καινούριες παρέες από την αρχή.

Μη νομίζεις ότι τα βάλαμε και πολύ κάτω. Ή ότι το σκεφτήκαμε ιδιαίτερα. Για το τι σημαίνει για εμάς και τις εργατοώρες που πρέπει να επενδυθούν. Είπαμε αμέσως όλοι ναι από την ανάγκη του να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά να κάνουμε. Και που όταν το αφήνεις σε τραβάει σα μαγνήτης και σου ζητάει να το ζήσεις και πάλι.
Κι έτσι προέκυψε “To Ραδιόφωνο”. Ένα web radio με επαγγελματίες του ραδιοφώνου. Το Ραδιόφωνό μας. Που χρειάστηκε να το φανταστούμε από την αρχή και από μόνοι μας σε όλες του τις λεπτομέρειες. Από τα χρώματα του logo, μέχρι τα μηχανήματα στο στούντιο, και από τα λογιστικά του μέχρι τη μουσική που μεταδίδει. Όλα περνάνε από το χέρι μας. Και από τα χέρια φίλων που στάθηκαν από την αρχή στο πλευρό μας. Που δούλεψαν για εμάς, που μας παραχώρησαν το χώρο τους που έβαλαν την αγάπη στην πράξη.

Και τώρα όλα και όλοι μας τρέχουμε για να προλάβουμε μια ημερομηνία. Που είναι όμως και αφετηρία. Ονείρου. Κι αν όλα αυτά σου ακούγονται συναισθηματισμοί, εννοείται πως είναι . Πώς αλλιώς μπορεί να είναι;

Στο www.toradiofono.gr ξαναζωντανεύουμε το παραμύθι μας. Ένα ραδιόφωνο που θα παίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με παραγωγούς ανά 2ωρο. Μουσικές και τραγούδια που μπαίνουν στη σειρά γιατί υπάρχει λόγος και γιατί έχουν μια ιστορία να πουν. Ακόμα και τις ώρες που δεν θα είμαστε πίσω από τα μικρόφωνα. Ακόμα και τότε θα διαλέγουμε και θα βάζουμε τα τραγούδια στη σειρά. Πάμε για να κάνουμε ένα Ραδιόφωνο που θα βασίζεται στο συναίσθημα. Και όπου μας βγάλει.
Από το πρωί μέχρι το βράδυ θα βρεις και θα ακούσεις τη Βιβή Παπαστάθη, την Ελένη Γιαννοπούλου, τη Βάσια Ρεντούμη, την Κυριακή Αιλιανού, την Όλγα Λασκαράτου, τον Οδυσσέα Ιωάννου, το Χρήστο Καρυώτη και εμένα. Τα Σαββατοκύριακα θα σε περιμένει ο Χρήστος Καρυώτης, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που θα φροντίσουμε να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα ημέρες πολιτισμού.

Αν όλα πάνε καλά θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε στις 22 Απριλίου. Και στο τέλος του Μαΐου ετοιμαστείτε για μια συναυλία και μια μουσική σύμπραξη που περιμένατε καιρό. Και που θα γίνει μόνο για Το Ραδιόφωνο.
Αν αγάπησες το μαγικό κουτί λογικά μπορεί και να συναντηθούμε.

Χρήστος Παπαμιχάλης

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!