Απόφαση βόμβα: αλλάζει πατρότητα το “My Number One”

antivirus magazine διαφήμιση

Η είδηση σόκαρε τον κόσμο της Ελληνικής showbiz αλλά και τους Eurofan καθώς από μια ανάρτηση του Μάνου Ψαλτάκη στο facebook μάθαμε πως η τελική έκφανση της αντιδικίας του με το Χρήστο Δάντη έληξε… υπέρ του πρώτου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Όλα ξεκίνησαν λίγες εβδομάδες μετά τη νίκη της Έλενας Παπαρίζου στο Κίεβο το Μάιο του 2005. Ο Μάνος Ψαλτάκης, συνεργάτης του Χρήστου Δάντη, βγαίνει στα κανάλια ισχυριζόμενος ότι το τραγούδι ήταν δικό του. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς σκεφτήκαμε το αυτονόητο: “γιατί τώρα και όχι νωρίτερα;”. Η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί, τουλάχιστον ανοιχτά και δημόσια (από όσο γνωρίζουμε).

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
Η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου έδινε όντως την πατρότητα του τραγουδιού στο Μάνο Ψαλτάκη αλλά αμέσως η ομάδα του Χρήστου Δάντη άσκησε έφεση. Στις 12/9 και με την υπ’ αριθμ. 4729/2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου η υπόθεση κλείνει οριστικά αφού και η έφεση έκρινε πως το τραγούδι ανήκει στο Μάνο Ψαλτάκη, επιδικάζοντάς του και το ποσό των 20.000 Ευρώ για ψυχική οδύνη και παραχωρόντας του τα πνευματικά δικαιώματα για πάσα χρήση του τραγουδιού.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Κι ενώ πολλοί αρνούμασταν να πιστέψουμε στο διθυραμβικό post του Μάνου Ψαλτάκη, ο Χρήστος Δάντης βγήκε στο peoplegreece.com για να πει οτι δεν γνωρίζει για την εξέλιξη της υπόθεσης και πως δεν θεωρεί ότι είχε λόγο να κλέψει κάποιον που ήταν συνεργάτης του. Η δημοσιοποίηση της απόφασης από το zougla.gr σήμερα έριξε περισσότερο φως.

Ο Χρήστος Δάντης δεν έχει σχολιάσει ακόμα την είδηση ενώ μάλλον απούσα από όλη την ιστορία είναι εμφανώς η Έλενα Παπαρίζου, η οποία αν το έχετε παρατηρήσει απέφευγε μέχρι πρότινος να τραγουδάει το συγκεκριμένο τραγούδι, μια στάση που άλλαξε το 2013.

Μιλώντας με την EBU, το www.oikotimes.com πήρε την εξής απάντηση σχετικά με το θέμα: “Όσον αφορά τη νίκη της Ελλάδας το 2005 στη Eurovision, τίποτα δεν αλλάζει… Αν ο κυριος Ψαλτάκης θέλει να αλλάξουν τα αρχεία του διαγωνισμού και να εμφανίζουν το όνομά του θα πρέπει να κάνει αίτημα στο Reference Group της EBU για το διαγωνισμό προσκομίζοντας επικυρωμένο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης στα Αγγλικά και να αναμένει την απόφαση του γκρουπ”.

Στρωμένο θέμα για Λαμπίρη και Μελέτη που ξεκινούν τη Δευτέρα τις νέες τους εκπομπές σε ΣΚΑΪ και STAR Channel αντίστοιχα, μου μυρίζει!

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!