Αποτελεσματική θεραπεία για έναν στους δέκα φορείς του HIV

17/03/2013
από
antivirus magazine διαφήμιση

Mία έγκαιρη διάγνωση της μόλυνσης με τον ιό HIV μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ίαση μία στις δέκα περιπτώσεις, δηλώνουν Γάλλοι ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ. Η αντιμετώπιση του ιού με μια νέα θεραπεία επιτρέπει στους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο να ελπίζουν σε μία πλήρη ανάρρωση από την ασθένεια.

Έως τώρα 14 οροθετικοί έλαβαν την συγκεκριμένη αγωγή για τρία χρόνια. Μετά από αυτό το διάστημα  οι ασθενείς σταμάτησαν την θεραπεία και πλέον δεν εμφανίζουν  συμπτώματα της ασθένειας. Ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται στον οργανισμό του ασθενή σε πολύ χαμηλά επίπεδα χωρίς να τον υποχρεώνει να ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή. Η είδηση έρχεται αμέσως μετά τις ελπιδοφόρες δηλώσεις Αμερικανών επιστημόνων για πλήρη θεραπεία ενός βρέφους από τον ιό HIV.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν πώς οι συγκεκριμένοι ασθενείς υποβλήθηκαν στην καινοτόμο θεραπεία μόλις 10 εβδομάδες μετά την μόλυνση από τον ιό. Η διάγνωση ενός ασθενή σε τόσο πρώιμο στάδιο ωστόσο αποτελεί ένα βασικό εμπόδιο για την εφαρμογή της θεραπείας σε ευρεία κλίμακα καθώς τις περισσότερες φορές οι φορείς ανακαλύπτουν την μόλυνση από τον ιό μετά από μήνες ίσως και χρόνια.

 

του themistocles doukas

πηγές: bbc & The NY Times

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!