Απαγορεύει η Ρωσία την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στο εξωτερικό

21/06/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η ρωσική Κάτω Βουλή ψήφισε στο σύνολό του το νόμο που απαγορεύει την υιοθεσία παιδιών από την Ρωσία από ζευγάρια ομοφυλοφίλων ή ανύπανδρα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων στις χώρες που έχουν νομιμοποιήσει τις ενώσεις μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Συνολικά 444 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, ενώ κανένας δεν καταψήφισε το νόμο, ο οποίος θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από την Ανω Βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, και να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να τεθεί σε ισχύ.

Το νομοσχέδιο είχε υιοθετηθεί την Τρίτη κατ’ άρθρον από την Δούμα.

Βάσει του νέου νόμου, η υιοθεσία παιδιών από την Ρωσία απαγορεύεται «στους ανθρώπους του ιδίου φύλου η ένωση των οποίων αναγνωρίζεται ως γάμος και η οποία έχει καταχωρηθεί σε ένα κράτος στο οποίο μια τέτοια ένωση επιτρέπεται, όπως και στους πολίτες αυτών των κρατών που δεν είναι έγγαμοι».

Αντίθετα, επιτρέπεται η υιοθεσία σε ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια, ακόμη κι αν αυτά δεν είναι ρωσικής υπηκοότητας. Ως εκ τούτου τα ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν ακόμη να υιοθετήσουν παιδιά από την Ρωσία, αλλά οι ανύπανδροι δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα.

Οι γάμοι μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου επιτρέπονται σε 14 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Ισπανία και πρόσφατα η Γαλλία.

Τον Δεκέμβριο η Μόσχα είχε ήδη απαγορεύσει τις υιοθεσίες παιδιών από την Ρωσία από Αμερικανούς, σε αντίδραση για τη «λίστα Μαγκνίτσκι», τον αμερικανικό νόμο που επιβάλει κυρώσεις στους Ρώσους αξιωματούχους που εμπλέκονται στον θάνατο στην φυλακή το 2009 του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι.

Ο νέος νόμος ακολουθεί, επίσης, την απαγόρευση κάθε δημόσιας αναφοράς στην ομοφυλοφιλία στη Ρωσία, την οποία η κυβέρνηση Πούτιν βαφτίζει «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα» και την ποινικοποεί.

Επιστροφή στο μεσαίωνα και το Σταλινικό σκοταδισμό για τη Ρωσία

Πρόσφατα, η ρωσική Δούμα ψήφισε το Σταλινικού τύπου αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί αυτό που η ρωσική κυβέρνηση βαφτίζει ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα», και στηλιτεύεται από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με αυτό το νομοσχέδιο ποινικοποιείται, επίσης, με έτερο αμφιλεγόμενο νόμο «η προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών», με φόντο την «πανκ προσευχή» του συγκροτήματος Pussy Riot.Οι διατάξεις του καθιστούν κακούργημα, που επισύρει ποινές έως και τριών ετών φυλάκισης, κάθε πράξη «προπαγάνδας υπέρ μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων». Προβλέπονται πρόστιμα ύψους 5.000 ρουβλίων για όσα φυσικά πρόσωπα ενημερώνουν για την ομοφυλοφιλία ανηλίκους κάτω των 18 ετών και σημαντικά μεγαλύτερα πρόστιμα για επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης.

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία μόλις το 1993, όταν καταργήθηκαν σταλινικοί νόμοι. Ωστόσο τα ομοφοβικά αισθήματα είναι εξαιρετικά διαδεδομένα, με πολλούς πολίτες –σύμφωνα τουλάχιστον με έρευνες– να θεωρούν ότι οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες δεν πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Με πηγές από : Euronews, Newsroom ΔΟΛ( με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό ) 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!