Ανοίγει ξανά το περίφημο Θέατρο Μπολσόι

28/10/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Τα επίσημα εγκαίνια της κύριας σκηνής της Ρωσίας ύστερα από την εξάχρονη ανακαίνιση-ανοικοδόμησή της θα σημαδευτούν από  ένα φανταχτερό γκαλά με τη συμμετοχή ξακουστών Αστέρων του κόσμου.

Η ανακαίνιση του Μπολσόι πραγματοποιόταν ως ένα από τα σημαντικότερα ομοσπονδιακά σχέδια υπό την κηδεμονία των διοικητικών οργάνων του προέδρου και της κυβέρνησης της Ρωσίας και συνεπώς,  τα εγκαίνια  της ιστορικής σκηνής  είναι επίσης γεγονός μεγάλης κρατικής σημασίας. Ανάμεσα στους πρώτους που θα έρθουν στο θέατρο Μπολσόι ως επίτιμοι θεατές θα είναι οι ηγέτες  της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι αρχηγοί των χωρών της ΕΕ και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στη Μόσχα.

Εννοείται ότι στο γκαλά έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι των οικοδομικών και ανακαινιστικών εταιρειών, μαζί και  ξένων που πήραν μέρος στην αναγέννηση του θεάτρου. Γίνεται λόγος, π.χ. για τους ειδικούς της γερμανικής εταιρείας Muller BBM, που είχε εκπονήσει το ακουστικό σχέδιο, της βρετανικής εταιρείας ειδικής επίστρωσης της σκηνής μπαλέτου Harlequin και της γαλλικής επιχείρησης Villeroy&Boch, η οποία ανακαίνιζε το πάτωμα στο κεντρικό φουαγιέ.

Από το 1856 μέχρι και το 2005, που έκλεισε για να ανακαινισθεί, το κτίριο του Μπολσόι είχε υποστεί πολλές αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα την ποιοτική υποβάθμιση της ακουστικής του. Έτσι ένας από τους βασικούς στόχους των επισκευών ήταν η πλήρης αποκατάσταση της ακουστικής του.Το σημερινό κτίριο του θεάτρου Μπολσόι στη Μόσχα είναι κτίσμα του 1856 και ανταποκρινόταν τότε στην αισθητική της τσαρικής οικογένειας, στην οποία και ανήκε. Στο θέατρο Μπολσόι η τσαρική οικογένεια επέτρεπε μόνον παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Την παράδοση αυτή τήρησε κατόπιν και η σοβιετική ηγεσία.

Μάρτυρες αυτού του ιστορικου γεγονός θα γίνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που αρχίζει στις 7 το βράδυ, ώρα Μόσχας. Η μεγάλη συναυλία θα μεταδίδεται ζωντανά για τους κατοίκους 36 χωρών, μαζί και της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, καθώς επίσης και των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Εκτός απ’ αυτό θα δουν το γκαλά από το Μπολσόι ακόμα και πολλά εκατομμύρια χρηστών του Διαδικτύου  online στο YouTube.

Το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, υπήρξε για χρόνιας το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας. Εδώ δόθηκε η παγκόσμια πρεμιέρα της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι το 1877.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!