Ακύρωση του Pride στο Κίεβο και επίθεση από νεό-Ναζί σε ΛΟΑΔ ακτιβιστή

22/05/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Το Κιέβο θα φιλοξενούσε το πρώτο pride του την Κυριακή 20 Μαίου. Τελικά η εκδήλωση ακυρώθηκε από τους διοργανωτές για λόγους ασφαλείας και επειδή η διοργάνωση είχε ενημερωθεί για τη συγκέντρωση ομοφοβικών οργανώσεων αλλά και για τη μη παρουσία της αστυνομίας.

Κατά την ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ για την ακύρωση της εκδήλωσης, μια ομάδα νεο-ναζί εισέβαλε στο χώρο της παρουσίασης και χτύπησε άγρια τον Svyatoslav Sheremet ωπρόεδρο της ΛΟΑΔ οργάνωσης Forum Gay.

Οι φωτογράφοι και κάμεραμεν που ήταν στο χώρο κατέγραψαν με το φακό τους την επίθεση και οι φωτογραφίες κάνουν ήδη το γύρω του διαδικτύου.

Οι νεο-ναζί σταμάτησαν την επίθεση όταν καταλάβαν ότι οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι κατέγραφαν τα γεγονότα. Η αστυνομία κατέφτασε αμέσως και σήμερα το Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση ώστε να καταδικάσει τις ομοφοβικές επιθέσεις .

Η Ουκρανία διοργανώνει το Euro 2012 και τα γεγονότα αυτά δε θα συμβάλουν στην καλύτερη εικόνα της χώρας. Ήδη αρκετές οργανώσεις αναφέρουν πως στην Ουκρανία η ομοφυλοφιλία θεωρείται μείζον θέμα και εφόσον κάποιοι δείξουν τον… έρωτά τους θα δεχτούν επίθεση από τους Ουκρανούς!

Η βουλευτής Yuri de Boer της  Ολλανδίας, αντέδρασε αμέσως και ζήτησε από την Ουκρανική αστυνομία την προστασία των ΛΟΑΔ πολιτών ενώ ανέφερε  πόσο κακή είναι η τρέχουσα κατάσταση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στην Ουκρανία. 

Η  ευρωβουλευτής Marije Cornelissen αναρωτιέται για την ασφάλεια των θεατών σε λίγες εβδομάδες και για το αν η Ουκρανική αστυνομία θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών από χώρες της ΕΕ.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!