Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου

17/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Εσβησε η φωνή ενός από τους πλέον αγαπημένους τραγουδοποιούς και ερμηνευτές, του Νίκου Παπάζογλου, σε ηλικία 63 ετών, μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο.

Ο Νίκος Παπάζογλου γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1948 στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του, στο μουσικό στερέωμα της χώρας μας.

Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του ’60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα. Το 1976 επιστρέφει στην Ελλάδα και γνωρίζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και το Μανώλη Ρασούλη, με αφορμή την παράσταση “Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια”.

Οι τρεις τους, μαζί και με το Νίκο Ξυδάκη, υπογράφουν το δίσκο “Η Εκδίκηση της Γυφτιάς”. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες γέννησε δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν. Ανάμεσά τους ο “Αύγουστος”, “Τρελή κι αδέσποτη”, “Κανείς εδώ δεν τραγουδά”, “Αχ Ελλάδα”. Στην Τούμπα, δημιούργησε το στούντιο Αγροτικόν, όπου ηχογραφούσε τις δουλειές του, ενώ συνεργάστηκε, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, με τον Μανώλη Λιδάκη, το Λουδοβίκο των Ανωγείων, τη Νένα Βενετσάνου και τη Γλυκερία. Με το συγκρότημα «Λοξή Φάλαγγα» έδινε συναυλίες το καλοκαίρι σε ολόκληρη τη χώρα.

Στoυς δίσκους του συγκαταλέγονται «Τα Δήθεν», το «Χαράτσι», το «Μέσω Νεφών» το «Όταν κινδυνεύεις, παίξε την πουρούδα» και, τελευταία, η «Μάισσα Σελήνη».

Ο Νίκος Παπάζογλου άνοιξε το δρόμο για μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Δευτέρα, στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, στην Τούμπα, τη γειτονιά όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!