Έρευνα : Τι ψηφίζει η Γαλλική ΛΟΑΔ κοινότητα ;

27/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Τι ψηφίζει η Γαλλική ΛΟΑΔ κοινότητα ; Αυτό ήταν το θέμα στο οποίο ήθελε απάντηση το το κέντρο πολιτικών σπουδών Cevipof. Ο δημοσκόπος François Kraus, της Ifop πραγματοποίησε μια δημοσκόπησε σε 10.000 άτομα και διαδικτυακά για λογαριασμό της Cevipof. Η έρευνα είχε επικεντρωθεί στη σεξουαλική ταυτότητα του κάθε συμμετέχοντα και στις πολιτικές του επιλογές.

Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν προηγούμενες δημοσκοπήσεις και έρευνες. Η ΛΟΑΔ κοινότητα «δεν πήγε στη δεξιά». Η έρευνα έδειξε ότι το 56% της ΛΟΑΔ κοινότητας έχει διάθεση να στηρίζει κόμματα της αριστεράς ( 37% στους ετεροφυλόφιλους).

Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 15% της ΛΟΑΔ κοινότητας θα στήριζε τη δεξιά ( 21 % στους ετεροφυλόφιλους). Η έρευνα δείχνει επίσης ότι μικρά ποσοστά της ΛΟΑΔ κοινότητας θα στήριζαν την ακροδεξιά ( 10%  στη ΛΟΑΔ κοινότητα, 9% στους ετεροφυλόφιλους).

Η έρευνα δίνει σημαντικά στοιχεία όμως και για τον πληθυσμό της Γαλλίας.

Τo 6,5%, ατόμων σε ηλικία ψήφου, θεωρεί τον ευατό του gay ή bisexual, 3% μόνο gay, 3.5% μόνο bisexual. Με αυτά τα ποσοστά, η ΛΟΑΔ κοινότητα στη Γαλλία αριθμεί 3,2 εκατομμύρια ΛΟΑΔ ψηφοφόρους.

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ΛΟΑΔ κοινότητας είναι άνδρες ( 68% ) και λίγο νεώτερο σε σχέση με το μέσο όρο ( 66% των ατόμων έχουν γεννηθεί μετά το 1960 σε σχέση με το 53% των  ετεροφυλοφίλων ).

Η έρευνα τέλος, δείχνει ότι η ΛΟΑΔ κοινότητα στη Γαλλία συμμετέχει ενεργά στην εκλογική διαδικασία μιας και το 88% δηλώνει ότι ψηφίζει και μπορεί να τοποθετηθεί πολιτικά , όταν το 75% των  ετεροφυλοφίλων δηλώνει το ίδιο.

*Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, διαδικτυακά και συμμετείχαν 9.515 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα σε μορφή pdf εδώ. ( στα γαλλικά )

Πηγή : TÊTU

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για  όλα τα ΛΟΑΔ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!