Άκυροι οι γάμοι της Τήλου…

15/04/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Χαλκοκονδύλη 25, 10432 – Αθήνα
τηλ: 6947434353 – 2105237408
www.olke.org – [email protected]

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 15 Απριλίου 2011

Θέμα: Άκυροι οι γάμοι της Τήλου με απόφαση του Εφετείου

Το Πολιτικό Εφετείο Δωδεκάνησο (η έδρα του οποίου βρίσκεται στη Ρόδο) απέρριψε τις δύο εφέσεις που είχαν ασκηθεί από το λεσβιακό και το γκέι ζευγάρι αναφορικά με τους γάμους που τελέστηκαν στις 3 Ιουνίου 2008 στην Τήλο.

Το Εφετείο με την 83/2011 απόφαση, έκανε δεκτό το σκεπτικό των πρωτόδικων αποφάσεων 114 και 115/2009 που έλαβε στις 4 Μαΐου 2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου και βάσει των οποίων είχαν κηρυχτεί ανύπαρκτοι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι. Το επόμενο βήμα είναι η προσφυγή των δύο ζευγαριών στην Άρειο Πάγο και μετά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που είναι και η πρόθεση μας.

Να θυμίσουμε ότι με αυτή την απόφαση όχι μόνο ακυρώνονται για μια ακόμα φορά οι γάμοι, αλλά ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει επιδοθεί σε νέο «κυνήγι μαγισσών» επιστρατεύοντας άρθρα και διατάξεις του Ποινικού Κώδικα ώστε να καλεί σε απολογία τα ζευγάρια, αυτή τη φορά για ηθική αυτουργία και άμεση συνεργία σε παράβαση καθήκοντος.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει διορία ν’ απαντήσει στο ΕΔΔΑ μέχρι τις 31 Μαΐου 2011 σχετικά με τον κατάφωρο αποκλεισμό των ζευγαριών ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης που βρίσκεται σε ισχύ.

Να θυμίσουμε, τέλος, ότι το νέο Σχέδιο Νόμου για το Σύμφωνο Συμβίωσης βρίσκεται από τις αρχές του χρόνου στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης και ότι ο ίδιος ο Υπουργός κ Χ. Καστανίδης είχε δηλώσει δημόσια την πρόθεση του να το φέρει στην Βουλή.

Αίτημα μας είναι η άμεση και χωρίς άλλες καθυστερήσεις νομική αναγνώριση των ζευγαριών του ίδιου φύλου σε όλα τα επίπεδα και καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει υποχρεώσεις βάσει Ευρωπαϊκού Δικαίου που έχει υπογράψει, αλλά και να τηρήσει ρητά τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

 

TO ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΚΕ

 

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!