«Ναι» στους γκέι γάμους λεει η Αμερική.

29/01/2013
antivirus magazine διαφήμιση

Η Αμερική φαίνεται, πως είναι για άλλη μια φορά «μπροστά» όσον αφορά τους γκέι γάμους με θερμό υποστηρικτή αυτής της ιδέας τον Μπάρακ Ομπάμα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Μέριλαντ και Μέιν , έδωσαν το πράσινο φως για τη θεσμοθέτηση των ομοφυλόφιλων γάμων καθώς, μέχρι τώρα ο γάμος ομοφυλόφιλων είχε περάσει, σε όσες Πολιτείες προβλέπεται, μόνο από τους νομοθέτες ή από τα δικαστήρια. Αντιθέτως, η λαϊκή κάλπη το είχε απορρίψει μέχρι τώρα 30 φορές.

Ο Μπάρακ Ομπάμα υποστηρίζει ένθερμα αυτή την απόφαση και την προωθεί με κάθε μέσο, έτσι και στον λόγο της ορκωμοσίας του αναφέρθηκε στα γκέι δικαιώματα και προκάλεσε πλήθος επιφωνημάτων με την εξής δήλωσή του : «Το ταξίδι μας δεν θα έχει τελειώσει όσο τα αδέλφια μας, οι ομοφυλόφιλοι δεν θα είναι αντικείμενα ίσης μεταχείρισης από τον νόμο»

Αυτός δεν ήταν ο μόνος τρόπος που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έδειξε τη συμπαράσταση του για τους ομοφυλόφιλους γάμους. Ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγος του αποφάσισαν να ανοίξουν τις πύλες της προεδρικής κατοικίας σε ένα γκέι ζευγάρι, τον Matthew Phelps, ο οποίος είναι και ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος όπου υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό, και τον σύντροφό του Ben ,σε μια κίνηση με υψηλή συμβολική σημασία.

Η πρόοδος της αμερικανικής κοινωνίας απέναντι στην απελευθέρωση του σεξουαλικού προσανατολισμού δεν σταματά μόνο εκεί. Τον Ιούλιο του 2012 για πρώτη φορά, μέλος του Κογκρέσου , παντρεύτηκε με ομοφυλόφιλο γάμο. Ο Μπάρνεϊ Φρανκ , 72 ετών, που εκλέγεται από το 1981 είναι ένας από τους πρώτους αμερικανούς πολιτικούς που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Στον γάμο παρευρέθησαν ο Τζον Κέρι, (πρώην υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών )και η Νάνσι Πελόζι (επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων).

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή και η ελληνική κοινωνία θα βγάλει τις παρωπίδες της και θα προχωρήσει χωρίς τους συντηρητισμούς και τις προκαταλήψεις.

της Κωνσταντίνας Μπατζή




Δες και αυτό!