Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης του Παρισιού θα τιμήσει μετά από ομόφωνη απόφαση του, ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι το οποίο είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1750.

Το Παρίσι είναι η πρώτη πόλη στη Γαλλία και ίσως στην Εθρώπη, η οποία ψηφίζει ομόφωνα μια τέτοια απόφαση.  «Η πόλη του Παρισιού τιμά τον ευατό της με αυτή τη συμβολική κίνηση, η οποία συμβολίζει την στήριξη της πόλης στον αγώνα κατά των διακρίσεων, ειδικά σήμερα παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας », δήλωσε ο Ian Brossat, εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιου και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας και της αριστεράς, ο οποίος είχε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Διαβάστε το σχετικά μας άρθρο : Παρίσι : Οφείλουμε να τιμήσουμε τους ομοφυλόφιλους που καήκαν στην πυρά

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]