Το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα διέκοψε σήμερα τις εργασίες του χωρίς ψηφοφορία και sine die για το ομοφοβικό σχέδιο νόμου. Το ομοφοβικό σχέδιο νόμου αναμενόταν να συζητηθεί σήμερα αλλά ο ομιλητής Edward Ssekandi Kiwanuk είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για να συζητηθεί το σχέδιο νόμου στην ολομέλεια.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ασαφές τι θα συμβεί σχετικά με το σχέδιο νόμου. Εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου της Ουγκάντα είπε στο Associated Press ότι το σχέδιο νόμου θα μπορούσε να εμφανιστεί στην επόμενη σύνοδο αλλά θα έπαιρνε το χρόνο για να επιτευχθεί ψήφιση του.

“Πρέπει να περιμένουμε”, δήλωσε ο βουλευτής που έφερε το σχέδιο νόμου προς ψήφιση, David Bahati. “Έχουμε ήδη κάνει πολλά και αυτό θα συνεχιστεί “, τόνισε σε ξένο πρακτορείο ειδήσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ξαναφέρει το κείμενο προς συζήτηση μετά το καλοκαίρι. 

Ο βουλευτής Kakoba Onyango είπε σε πρακτορεία ειδήσεων, ότι το σχέδιο νόμου θα καθυστερήσει επειδή ο Πρόεδρος Yoweri Museveni αντιτίθεται σε αυτό κυρίως λόγω της παγκόσμιας κατακραυγής. Το σχέδιο νόμου, που εισήχθη από το βουλευτή David Bahati, σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τους ήδη-σκληρούς νόμους της Ουγκάντας ενάντια στην ομοφυλοφυλία.

Το σχέδιο νόμου το οποίο ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία με θάνατο, έλαβε την παγκόσμια καταδίκη από χώρες, τις περισσότερες κυβερνήσεις, οργανώσεις ΛΟΑΔ δικαιωμάτων και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το antivirus ένωσε της δυνάμεις του σε αυτό τον διεθνή αγώνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ΛΟΑΔ οργανώσεις  από ολόκληρο τον πλανήτη καθώς και με τα διεθνή ΛΟΑΔ μέσα μαζικής ενημέρωσης και έντυπα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Μέχρι στιγμής, το antivirus, το οποίο έχει ζητήσει να τοποθετηθούν δημοσίως η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν έχει λάβει ουδεμία δήλωση ή θέση στο ζήτημα. Θα σας ενημερώσουμε όταν και αν έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση.  

Για το antivirus   [email protected] 

Πηγή-Source : Pink News
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.