Στις προηγούμενες εκλογές του 2007, η γκέι κοινότητα της Τουρκίας είχε στηρίξει έμπρακτα το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του τούρκου πρωθυπουργού. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται ότι τον εγκαταλείπει, αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Wall Street Journal».

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, η οποία συντάχθηκε από τη διαδικτυακή πύλη haydiGAYri.com, το 45,5% των συμμετεχόντων εξέφρασαν την προτίμηση τους προς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ακολουθεί με 31,3%.

«Ως κυριότερος λόγος της μεταστροφής είναι η δήλωση της υπουργού Γυναικών και Οικογενειακών Υποθέσεων Αλί Καγιάφ, η οποία πριν ένα χρόνο είχε δηλώσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία αρρώστια και πρέπει να θεραπευτεί», αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα.

«Το συγκεκριμένο σχόλιο από την Αλί Καγιάφ είναι ένας από τους κύριους λόγους γιατί το εκλογικό σώμα αλλάζει στάση. Ωστόσο, έχουμε αισθανθεί περισσότερη πίεση πρόσφατα. Ο ηλεκτρονικός μας ιστότοπος, για παράδειγμα, έκλεισε 2 φορές χωρίς καμία εξήγηση», αναφέρει στην εφημερίδα ο Οζάν, υπεύθυνος του σάιτ.

Πηγή: www.newsbeast.gr
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]