Στα χνάρια των Ισπανών που εδώ και μέρες διαδηλώνουν κατά χιλιάδες στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, φαίνεται πως είναι και μια ελληνική ακτιβιστική ομάδα, η οποία υπό την επωνυμία «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» καλεί μέσω του Facebook τους πάντες, σε μία ειρηνική διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως και τις 11:30 το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, το Ναύπλιο και πολλές άλλες πόλεις, ενώ συνεχώς προστίθενται νέες πόλεις που καλούν σε κινητοποίηση την ίδια μέρα σε μέρος που υποδεικνύουν.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ( στις 6.μ.μ) μετρά ήδη σε μια σελίδα πάνω από 14.000 συμμετοχές, σε άλλη πάνω από 23.000, ενώ χιλιάδες άνθρωποι δηλώνουν ότι το απόγευμα (6 μ.μ) θα βρίσκονται στον Λευκό Πύργο (πάνω από 18.000 συμμετοχές), αλλά και στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα (7 μ.μ.).

«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» γράφουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα». «Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες» τονίζουν.

Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».

Ωστόσο,  το συγκεκριμένο group διεγράφη από το Facebok και επικράτησε αναστάτωση από τα μέλη αυτής της κίνησης. Στην συνέχεια όμως ξαναέφτιαξαν το ίδιο group που κατακλύστηκε από μηνύματα όπως «ΟΣΟ
ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΥΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!»

Ξένα πρακτορεία ειδήσεων και ΜΜΕ έχουν ήδη αναφερθεί στη συγκέντρωση. Το αμερικανικό CNN αναφέρει μάλιστα, ότι η σελίδα είχε λογοκριθεί και ότι τα ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να σαμποτάρουν τη συγκέντρωση.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]