Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ( Christen-Democratisch Appèl / CDA)  της Ολλανδίας, έχει «κατά πολύ» περισσότερους ανοιχτά gay εκλεγμένους ( βουλευτές, τοπικούς συμβούλους κτλ ) σύμφωνα με την εφημερίδα Gay Krant.

Η δήλωση αυτή, ήρθε μετά από τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Jan Kees de Jager ( στη φωτογραφία ) στην εφημερίδα Telegraaf στην οποία δήλωνε ότι έχει σχέση με άνδρα. Ο υπουργός είναι μέλος του CDA.

«Πολλές θετικές αντιδράσεις….σας ευχαριστούμε για αυτές. Δεν είναι ζήτημα, αλλά ούτε και μυστικό» έβαζε λίγο μετά στο λογαριασμό Twitter του ο υπουργός.

Και όλα αυτά, για να κάνουμε μια απλή σύγκριση με τη δική μας πραγματικότητα. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν έχουμε ομοφυλόφιλους βουλευτές ( τουλάχιστον όχι ανοιχτά ), πόσο μάλλον υπουργούς. Καλά καλά δεν έχουμε ίσα δικαιώματα. Αλλά τόσο η Ολλανδία όσο και η Ελλάδα ανήκουν στην Ευρωπαική Ένωση και οι πολιτικοί της μιας χώρας απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός από την άλλη.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]