Πολωνία : Ένας βουλευτής χάνει τη θέση του για ένα ομοφοβικό αστείο

05/04/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Υπάρχουν ανέκδοτα τα οποία είναι απλά ρατσιστικά και ηλίθια. Ένα τέτοιο είπε και πριν δύο μήνες ο Robert Wegrzyn ( στη φωτογραφία ), βουλευτής της κεντροδεξιάς στην Πολωνία, του κόμματος το οποίο είναι στην εξουσία σήμερα στην Πολωνία, και το κόμμα του αποφάσισε να περιορίσει τις αρμοδιότητες του.

Ερωτηθείς για το σύμφωνο κοινωνικής συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου το περασμένο Φεβρουάριο, απάντησε « Ξεχάστε το για τους gay, αλλά ευχαρίστως θα έκανα μπανιστήρι λεσβίες.»

Μετά την έντονη διαμαρτυρία φεμινιστριών ο Robert Wegrzyn αρχικά είχε αναγκαστεί να δηλώσει τη δημόσια συγνώμη του « Λυπάμαι αν το αστείο μου ενόχλησε κάποιον, δίοτι υπήρξε σεξιστικό. Δεν ήταν ο σκοπός μου .»

Ο Robert Wegrzyn είχε δηλώσει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του «Η προσωπική μου γνώμη για τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι συντηρητική και δεν έχει αλλάξει. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι ομοφοβικός ή ότι στηρίζω οποιαδήποτε μορφή διάκρισης.  Είμαι εναντίον οποιαδήποτε μορφής διάκρισης βασισμένη στον σεξουαλικό προσανατολισμό.»

Παρά τη συγνώμη εκ μέρους του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Tomasz Tomczykiewicz, είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει πρόστιμο για αυτό το σχόλιο το οποίο ήταν  «ηλίθιο» και «ανεύθυνο». Επέλεξε λοιπόν να τον περιορίσει από τις αρμοδιότητες του στο κόμμα.

Πηγή : TETU

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]
Δες και αυτό!