Η διεθνής ΛΟΑΔ οργάνωση ILGA δημοσιέυει κάθε χρόνο το  χάρτη των ΛΟΑΔ δικαιωμάτων, γνωστό ως Rainbow Europe Map .

Η οργάνωση παρατηρεί για φέτος :

Καμία από της χώρες της Ευρώπης δεν έδωσε πλήρη δικαιώματα σε ΛΟΑΔ άτομα. Κάθε χώρα έχει πολλά να κάνει σχετικά με τα ΛΟΑΔ δικαιώματα, ακόμα και οι χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ( 12,5 πόντοι ) και η Σουηδία ή η Ισπανία ( 12 πόντοι )  

14 χώρες, εκ των οποίων και 1 χώρα μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης είναι στην κόκκινη ζώνη,αυτή με τις χώρες που καταπατούν τα ΛΟΑΔ δικαιώματα.

Υπάρχουν σηματικές διαφορές ανάμεσα σε χώρες της Ευρώπης : ενώ μερικές σε σχέση με πέρυσι έδειξαν πρόοδο ( πχ Γερμανία, Πορτογαλία ) άλλες δεν έκαναν καμία προσπάθεια ( πχ Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία ) ενώ σε άλλες παρατηρούμε τον κίνδυνο νοπισθοδρόμησης.  

Πολλές χώρες της ΕΕ, είναι κάτω από το μέσο όρο, σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των ΛΟΑΔ ατόμων.   

Ο χάρτης ILGA-Europe’s Rainbow Europe Map καθώς και το Index, αξιολογεί κάθε Ευρωπαική χώρα ( βάσει της νομοθεσίας και των πρακτικών του κράτους ) σε 24 κατηγορίες και τα αξιολογεί σε μία κλίμακα μεταξύ 17 ( το ανώτερο για χώρες με πλήρη ισότητα ΛΟΑΔ δικαιωμάτων και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ) και -7 το χαμηλότερο. Φέτος είναι η πρώτη φορά που η αξιολόγηση περιλαμβάνει και θέματα για διαφυλικά άτομα.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας φέτος ήταν μόλις 2 βαθμοί.

Δείτε το χάρτη ( Rainbow Map ) και το Index

Πηγή/Source : ilga-europe.org
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]