17-5-2011

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας:  Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισότητα μας αφορούν όλους και όλες

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Στην Ελλάδα του 2011 οι λεσβίες, οι γκέι, οι αμφιφυλόφιλες/οι και οι τρανσεξουαλικές/οι εξακολουθούν να υφίστανται καθημερινά διακρίσεις σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους: στην απασχόληση, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την εκπαιδευτική διαδικασία, στο δικαίωμά τους στην οικογένεια και την προσωπική αξιοπρέπεια. Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η θεσμοθετημένη ομοφοβία που αναπαράγει ανισότητες με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου, μέσα από διακρίσεις στην ποινική, υγειονομική, στρατιωτική, εκπαιδευτική νομοθεσία, αλλά και μέσα από τη μέχρι σήμερα άρνηση της Πολιτείας να θεσμοθετήσει το Σύμφωνο Συμβίωσης και να εφαρμόσει τον πολιτικό γάμο και για τα ζευγάρια ίδιου φύλου. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική ισότητα όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου, με πρώτο, αυτονόητο, βήμα την άμεση επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και την εφαρμογή του πολιτικού γάμου. Η οικοδόμηση όμως μιας πραγματικά ανοικτής κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, αποτελεί ευθύνη όλων μας»

    Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Το antivirus θα δημοσιεύσει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας,  όλες τις ανακοινώσεις που προέρχονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, από κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και των  κομμάτων των οποίων οι αρχηγοί τους είναι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται, παρά το γεγονός ότι το κόμμα δεν έχει βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά επειδή έχουν εκλεγμένο Έλληνα βουλευτή  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ανακοινώσεις προέρχονται με απευθείας ενημέρωση του περιοδικού από τα γραφεία τύπου των κομμάτων ( στα e-mail [email protected] /  [email protected] / [email protected] ) και / ή με δημοσίευση του γραφείου τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Οι ανακοινώσεις, δελτία τύπου κτλ αναδημοσιεύουνται ως έχουν και το περιοδικό δε φέρει ουδεμία ευθύνη.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]