Οι Εκδόσεις Πόλις κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες το πρώτο μεταφρασμένο βιβλίο του gay συγγραφέα Μάικλ Άρντίτι, με τίτλο “Ο Εχθρός του Καλού”.
Ο Αρντίτι εργάζεται ως δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου και βιβλίου, ενώ έχει γράψει και αρκετά θεατρικά έργα. Έχει δουλέψει στους Times, στην Daily Mail και την Sunday Express, ενώ κατά καιρούς εργάζεται και ως κριτικός τέχνης για το BBC. Έχει γράψει έξι ακόμη μυθιστορήματα, τα “The Celibate”, “Pagan and her Parents”, “Easter”, “Unity”, “A Sea Change”, “Jubilate” και τη συλλογή διηγημάτων “Good Clean Fun”.
To μυθιστόρημα “Pagan and his Parents” πρωτοκυκλοφόρησε το 1996 και διηγείται την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου άνδρα που προσπαθεί να υιοθετήσει ένα παιδί.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ (Σελ: 570), Τιμή € 21,00

Οι Γκράνβιλ είναι μια ασυνήθιστη οικογένεια. Ο Έντουιν, πρώην επίσκοπος, έχει χάσει την πίστη του. Η Μάρτα, μεγαλωμένη στο γκέτο της Βαρσοβίας, είναι μια αμφιλεγόμενη ανθρωπολόγος. Ο γιος τους, ο Κλέμεντ, είναι πασίγνωστος γκέι ζωγράφος, ο οποίος έχει σημαδευτεί από τον θάνατο του δίδυμου αδελφού του. Η κόρη τους, η Σουζάνα, που εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, παλεύει να ξεπεράσει τον χωρισμό της από έναν δολοφόνο με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.

Στη διάρκεια μιας τριετίας, γονείς και παιδιά βρίσκονται αντιμέ-τωποι με γεγονότα που τους υποχρεώνουν να αναθεωρήσουν τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους. Το έργο και η φήμη του Κλέμεντ αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο, και η προσωπική του ζωή εκτίθεται στο φως της δημοσιότητας. Η Σουζάνα έρχεται σε επαφή με την Καββάλα και, μέσω αυτής, γνωρίζει τον περίκλειστο κόσμο του χασιδισμού αλλά και έναν φαινομενικά ανεκπλήρωτο έρωτα. Η ασθένεια του Έντουιν θα ξυπνήσει στη Μάρτα εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν της. Καθένας τους πρέπει να βρει έναν δρόμο διαφυγής από την άβυσσο.

Γραμμένο με ιδιαίτερη τόλμη, αυτό το μυθιστόρημα αναδεικνύει τη σύγκρουση ανάμεσα στις προοδευτικές αντιλήψεις και τον στείρο δογματισμό. Τούτο επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά αλησμό-νητων χαρακτήρων, οι οποίοι σκιαγραφούνται με λεπτότητα πνεύ-ματος, οξυδέρκεια και συναισθηματική δύναμη.

“Ο Εχθρός του καλού” είναι μια ανάγλυφη απεικόνιση της θρησκευτικής ζωής, όπως αυτή βιώνεται εν μέσω των συγκρούσεων και των συμβιβασμών που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη βρετανική κοινωνία. Διευρύνοντας και εμβαθύνοντας το οπτικό του πεδίο, ο Μάικλ Αρντίτι καταφέρνει να αναδείξει, με μοναδικό τρόπο, τις χαρές που προσφέρει και τις παγίδες που κρύβει η θρησκευτική πίστη σήμερα.