Πιστέυαμε όλοι ότι το ομοφοβικό σχέδιο νόμου του David Bahati θα έμενε στο συρτάρι. Και όμως, είναι πιθανό να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο της Uganda την Τετάρτη. Η οργάνωση  All Out ζητά τη στήριξη της ΛΟΑΤ διεθνούς κοινότητας ώστε αυτό να μη ψηφιστεί.

Το σχέδιο νόμου επανέρχεται στην Ουγκάντα ενώ στο τέλος Απριλίου έγιναν βίαιες διαδηλώσεις στο κέντρο της Kampala, την πρωτεύουσα. Για πολλούς ακτιβιστές τίποτα δεν είναι τυχαίο.

«Επειδή οι πολίτες της χώρας αντιδρούν στην άνοδο των τιμών των φαγητών, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατόνται. Η ομοφοβία είναι ένα πολιτικό όπλο της κυβέρνησης αλλά δε θα περάσει.» δηλώνει ένας ακτιβιστής.

Το σχέδιο νόμου ήρθε σε δημόσια διαβούλευση στις 9 Μαίου παρουσία ομοφοβικών καλεσμένων όπως μεταξύ άλλων του πάστορα Martin Ssempa καθώς και του Stephen Langa, υπευθύνου του Family Life Network.

ΛΟΑΤ  οργανώσεις ζητούν τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητος. Μπορείτε να βοηθήσετε υπογράφοντας τη ψηφιακή αίτηση ακύρωσης ψήφισης του σχεδίου νόμου. (http://allout.org/en/petition/uganda )

Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας : Ουγκάντα : Σύντομα νόμος κατά της ομοφυλοφιλίας

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.