Μετά το τελευταίο και πρόσφατο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της Κούβας, το οποίο ψήφισε υπέρ των αλλαγών που πρότεινε ο Raul Castro, πολλές συζητήσεις γίνονται για να σταματήσουν οι διακρίσεις ομοφυλοφίλων στο κόμμα, δήλωσε η κόρη του Raul Castro, Mariela Castro, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου σεξουαλικής αγωγής ( Cenesex ) .

Είναι δυνατό να σταματήσει ότι αποτελεί ομοφοβική διάκριση εντός του κόμματος, υπογράμμισε η Mariela Castro κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αβάνα, για την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

Υπάρχει σχέδιο νόμου όσο αφορά την οικογένεια, το οποίο μπορεί να επιτρέψει τις ενώσεις ατόμων του ιδίου φύλου και το οποίο μελετά το κοινοβούλιο εδώ και τρία χρόνια, δήλωσε η κόρη του Raul Castro. Και προσέθεσε, “Δεν σταματάμε να κάνουμε αλλαγές ( στο σχέδιο νόμου ) και το πιθανότερο είναι να ψηφιστεί το 2011 ή το 2012”.

“Σιγά σιγά προχωράμε και θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση ” επιβεβαίωσε η Mariela Castro, 49 ετών, η οποία στον αγώνα της κατά των διακρίσεων και στον αγώνα της στην υπεράσπιση των ΛΟΑΤ δικαιωμάτων έχει την ανοιχτή στήριξη του πατέρα της.

Ο Raul Castro παρέλαβε την εξουσία από τον αδερφό του το 2006 , ο οποίος για χρόνια καταπατούσε τα ΛΟΑΤ δικαιώματα.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]