Ο Franjo Jurcevic, ένας Καθολικός ιερέας από την Kastav, που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Rijeka στη βόρειο Κροατία, καταδικάστηκε για ομοφοβία και ρητορική μίσους. Τον περασμένο Οκτώβριο, ο ιερέας, την περίοδο της Gay Pride του Βελιγραδίου και τα επεισόδια που είχαν γίνει, είχε αναρτήσει στο προσωπικό του blog προτάσεις όπως μεταξύ άλλων  « τους έδειξαν ( οι κάτοικοι του Βελιγραδίου )  αυτό το οποίο σκέπτονται για τους ψυχοπαθείς ». «Μπράβο στους φυσιολογικούς κατοίκους του Βελιγραδίου! Με αυτό τον τρόπο οι φυσιολογικοί άνθρωποι του Zagreb θα έπρεπε να αντιδράσουν όταν αυτοί οι άρρωστοι καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους », έλεγε μεταξύ άλλων.

Ο ιερέας καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλακή με αναστολή. Σε περίπτωση που επαναλάβει ομοφοβικές δηλώσεις μέσα στον επόμενο ένα χρόνο θα βρεθεί μέσα στη φυλακή. Ο Franjo Jurcevic δεν έκανε έφεση στην απόφαση.  

Πηγή : TETU
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.