Στο πλευρό των εργαζομένων η κοινότητα των ομοφυλόφιλων. Θα δώσουν δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης.

Τη συμπαράσταση της και έμπρακτα στους εργαζόμενους, που έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις και πορείες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, εξέφρασε η κοινότητα των ομοφυλόφιλων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν η HOMOphonia και το Thessaloniki Pride, δηλώνουν ότι θα δώσουν βροντερό παρών στις επικείμενες πορείες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Για άλλη μια φορά είμαστε εδώ. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πορεία της ΔΕΘ κι εφορμούμε ξανά για να πάρουμε πίσω τις ζωές και τις ελευθερίες που μας τις στερούν μία-μία ανελέητα το αστικό κράτος, η κυβέρνηση, το σύστημα.

Το ίδιο ανελέητα όμως απαντάμε και εμείς απέναντι στο σύστημα, όχι πια μόνο με την οργή που είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί τις μικρές και μεγάλες μας ανατροπές, επαναστάσεις και νίκες, αλλά και με τη φλόγα της θέλησης για ζωή κι ελευθερία να μας ζεσταίνει τις παγωμένες μνημονιακές μέρες και νύχτες του χειμώνα που έρχεται.

Είμαστε όλοι και όλες εδώ! Ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφί, τρανς, μαζί με στρέιτ συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ενώνουμε και τις δικές μας φωνές με τις φωνές των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και των καταπιεσμένων, των στερημένων κι αποδιωγμένων. Άλλωστε ανήκουμε και εμείς στην κοινωνική πλειοψηφία που πλήττεται από τα μέτρα εξαθλίωσης και αυταρχισμού της δικομματικής κυβέρνησης:

Είμαστε όλοι και όλες οροθετικές γυναίκες, μετανάστες, πρόσφυγες και μετανάστριες, απελπισμένοι αλλά και ταυτόχρονα ψυχωμένοι άνεργοι και άνεργες, είμαστε απολυμένοι καθηγητές και καθηγήτριες, γιατροί και νοσοκόμες, εργαζόμενοι των 400 ευρώ για 10ωρο 6 μέρες τη βδομάδα, εργαζόμενοι τις Κυριακές και τις αργίες, εργαζόμενοι με μπλοκάκια, ανασφάλιστοι και ανασφάλιστες. Το σύστημα, το κράτος, η κυβέρνηση, μας βγάζει όλες και όλους σε διαθεσιμότητα, μας πετάει πίσω στις μαύρες δεκαετίες του ’50 και του’60.

Εμείς όμως θα απαντήσουμε στο σύστημα και τους νεοναζί με τη συμβολή μας στην οργάνωση παρόμοιων αγώνων με εκείνες τις δεκαετίες, με σκληρές και άγριες απεργίες, με αγώνες για την κοινωνική και ερωτική απελευθέρωση, με στόχο την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση.

Είμαστε της γης οι κολασμένοι, το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι!”.

πηγή: news247.gr/