Οι ΛΟΑΔ οργανώσεις Ojala και Colega αναφέρουν την αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων, σωματικών και λεκτικών στη Malaga. Την ημέρα του  Gay Pride οι δύο οργανώσεις αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι πρέπει να υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποια πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ζωής της ΛΟΑΔ κοινότητας.

Η πρόεδρος της οργάνωσης Ojala,  Teresa Pineda, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα προβλήματα με τη σωματική βία, τις προσβολές, την απαράδεκτη συμπεριφορά της αστυνομίας ειδικά στα gay bars, και τους γονείς που δεν αποδέχονται την ομοφυλοφιλία των παιδιών τους αυξάνουν την ομοφοβία.  

Ο πρόεδρος της ΛΟΑΔ οργάνωσης Colega, Santiago Rubio, θεωρεί ότι για να υπάρξει βελτίωση, το υπουργείο παιδείας οφείλει να σχεδιάσει ειδικά προγράμματα και να επιμείνει ώστε στα σχολεία να υπάρχει σεβασμός και ανεκτικότητα.  

Πηγή : Euro Weekly News

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]