Κατάπληξη και οργή προκάλεσαν στις οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ινδία οι δηλώσεις του ινδού υπουργού Υγείας, ο οποίος αποκάλεσε “ασθένεια” την ομοφυλοφιλία και “ανώμαλες” τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών.

Σε διάσκεψη για το AIDS στο Νέο Δελχί, χθες, ο υπουργός Γκουλάμ Ναμπί Αζάντ, τόνισε ότι “οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των ανδρών είναι ανώμαλες και όχι καλές για την Ινδία”.

“Είναι μια ασθένεια που ήλθε από άλλες χώρες”, υποστήριξε.

“Οι άνθρωποι αυτοί είναι πάρα πολλοί στη χώρα μας, αλλά είναι δύσκολο να τους αναγνωρίσει κανείς γιατί δε ζουν ενταγμένοι σε ομάδες όπως οι εκδιδόμενες γυναίκες”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Τα σχόλια του υπουργού προκάλεσαν την οργή των οργανώσεων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, καθώς ύστερα από μεγάλο αγώνα πέτυχαν το 2009 την αποποινικοποίηση των ομοφυλοφιλικών σχέσεων.

“Η ομοφυλοφιλία είναι απολύτως μέρος της φύσης και βρίσκουμε αναφορές γι’ αυτήν ακόμα και σε θρησκευτικά κείμενα. Το να υποστηρίζει κανείς ότι είναι ανωμαλία είναι παράλογο”, τόνισε ο Μοχνίς Καμπίρ Μαλχότρα, μέλος οργάνωσης προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.

“Πιστεύω ότι ο υπουργός πρέπει να ζητήσει αμέσως συγνώμη. Προσέβαλε όλη την κοινότητα των ομοφυλοφίλων”, πρόσθεσε.

Παρόλο που οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις νομιμοποιήθηκαν το 2009, το θέμα αυτό παραμένει ταμπού για την πλειοψηφία των Ινδών. Καμία προσωπικότητα του αθλητισμού, της πολιτικής ή του θεάματος, είτε πρόκειται για άνδρα είτε για γυναίκα, δεν έχει ποτέ παραδεχθεί δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, με πηγές από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]