Η νικήτρια της Eurovision 2012, Loreen επισκέφθηκε πρόσφατα τη Ρωσία για να δώσει συναυλία στη Μόσχα. Όπως ήταν αναμενόμενο η Μαροκινής καταγωγής τραγουδίστρια μίλησε και για τον πρόσφατο ρατσιστικό νόμο των Ρώσων κατά των ομοφυλόφιλων.

Με νέο μυστικιστικό look και χτένισμα η Loreen εντυπωσίασε στη συναυλία της στη Μόσχα. Πάνω στη σκηνή ανακοίνωσε τα σχέδιά της για νέο album το Φεβρουάριο και πως θαυμάζει τον Bob Marley.

Κι εκεί που τραγουδούσε και ο κόσμος παραληρούσε και χειροκροτούσε αδιάκοπα, η Loreen σταματάει τη συναυλία για να κάνει μία δήλωση: “Πρέπει να μπορείς να αγαπάς όποιον θέλεις, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι. Είναι δικαίωμά σου!”. Ο κόσμος ξαφνιάστηκε, πάγωσε και επικράτησε σιωπή στο στάδιο.

Τι να συνέβη άραγε; Μπορούμε να μαντέψουμε όλοι φαντάζομαι!

Η ακτιβιστική δράση της Loreen είναι για πολλούς γνωστή. Πέρσι, σε εμφάνισή της στο Slavianski Bazzar της Λευκορωσίας, η Σουηδή τραγουδίστρια δεν δείλιασε να μιλήσει κατά του καθεστώτος της χώρας χαρακτηρίζοντάς το δικτατορικό. Επίσης, στη χώρα που διαγωνίστηκε το 2012 (Αζερμπαϊτζάν) η Loreen δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή ενώ πρόσφατα επισκέφθηκε το Αφγανιστάν και συνεχώς ανέβαζε φωτογραφίες στο facebook για να μας αφυπνήσει με το πως ζουν οι άνθρωποι στην περιοχή, τη φτώχεια και τη δυστυχία που έτσι κι αλλιώς άφησε ο πόλεμος.