Το να βλέπετε τον δήμαρχο του Los Angeles, Antonio Villaraigosa ( στη φωτογραφία αριστερά ) να χορεύει με drag queens, τότε ξέρετε τι σημαίνει ;

Και όμως κάνετε λάθος. Η γυναίκα του δεν είναι εκτός πόλης. Απλά ξεκίνησαν στο Los Angeles, την πόλη των αγγέλων οι τριήμερες εκδηλώσεις για το φετινό pride.

Το LA PRIDE, γίνεται στο  West Hollywood  και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή με την παρέλαση.

Το Pride περιλαμβάνει το Festival μεταξύ Melrose avenue και Santa Monica boulevard ( στο ύψος της Robertson avenue ) την καρδιά των εκδηλώσεων, ενώ η παρέλαση ξεκινά από εκεί για να φτάσει στο  Crescent Heights.

Οι εκδηλώσεις συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου και είναι πολλές.  Μεταξύ των εκδηλώσεων αξίζει να αναφερθούμε στο Dyke march, την λεσβιακή παρέλαση την Παρασκευή, αλλά και στο Pride Run, τον μαραθώνιο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, την ίδια ημέρα με τη μεγάλη παρέλαση, χωρίς να ξεχάσουμε τις δεκάδες συναυλίες και άλλα εικαστικά τα οποία πραγματοποιούνται.

Ο δήμαρχος της πόλης στηρίζει τις εκδηλώσεις, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτές. Και όχι μόνο. Ο δήμος διοργανώνει πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη με αφορμή το pride.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]