ari-gold-busΟ τραγουδιστής του  R’n’B και ανοιχτά gay, Ari Gold, δεν είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση, εκτός από το γεγονός ότι είναι ανοιχτά gay.  Ένα πρόσφατο γεγονός όμως τον κάνει να καταπολεμά την ομοφοβία.

Όλα έγιναν σε ένα λεωφορείο στη Νέα Υόρκη, όταν ο οδηγός του λεωφορείου του ζήτησε να πάει να κάτσει στο πίσω μέρος. Ο λόγος ; Κρατούσε τον σύντροφο του από το χέρι.

Θύμα ομοφοβίας, όπως δήλωσαν και οι μάρτυρες του γεγονότος στο περιοδικό The Advocate ( στο οποίο δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρξε κάτι το προκλητικό ) ο Ari Gold αντέδρασε και δε δέχτηκε να αλλάξει θέση. Τότε, ο οδηγός του λεωφορείου, σταμάτησε το λεωφορείο και κάλεσε την αστυνομία. Ο αστυνομικός ο οποίος ήρθε, όταν άκουσε το τι είχε γίνει, από τους πρωταγωνιστές αλλά και τους μάρτυρες, έμαθε ότι ο οδηγός είχε ζητήσει στον  Ari Gold και τον Timothy Nelson να πάνε να κάτσουν στο πίσω μέρος του λεωφορείου επειδή κράταγε ο ένας το χέρι του άλλου.

Η αντίδραση του αστυνομικού ήταν να πει ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο στο να κρατιούνται δύο άντρες από το χέρι και ότι ο οδηγός ήταν αναγκασμένος να βάλει μπρος πάλι το λεωφορείο και να συνεχίσει το δρομολόγιο του.

Ο καλλιτέχνης, σκοπέυει να κάνει μήνυση κατά της εταιρεία  των λεωφορείων Shortline καθώς και να ζητήσει τη στήριξη της Lambda Legal, μιας νομικής ΛΟΑΔ οργάνωσης.

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά το συμβάν, αποκαλούν τον καλιτέχνη Rosa Parks της ΛΟΑΔ κοινότητας.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συμβάντος ο πρόεδρος της εταιρείας George Grieve σε δελτίο τύπου δήλωσε : « Είμαι ο πρόεδρος της εταιρείας Hudson Transit Lines, εταιρείας γνωστής με την επωνυμία Shortline. Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι δεν συγχωρούμε και δεν συμφωνούμε με τις πράξεις του οδηγού μας. Αυτή η πράξη δεν συμβαδίζει με την εταιρεία μας. Θα εξετάσουμε το συμβάν και θα πράξουμε ανάλογα. Ζητούμε συγνώμη για τη συμπεριφορά του οδηγού μας και σας βεβαιώνουμε ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.»

Φωτογραφία της Rosa Parks με τον Dr. Martin Luther King jr. (περ. 1955.)
Φωτογραφία της Rosa Parks με τον Dr. Martin Luther King jr. (περ. 1955.)

Η Ρόζα Παρκς (Rosa Louise McCauley Parks, 4 Φεβρουαρίου 1913-24 Οκτωβρίου 2005) ήταν μια έγχρωμη μοδίστρα, που έμελλε να μείνει στην ιστορία όταν, στις 1 Δεκεμβρίου 1955, στο Μοντγκόμερυ της Αλαμπάμα, αρνήθηκε να δώσει τη θέση της στο λεωφορείο σε έναν λευκό, αντιστεκόμενη στην τότε πολιτική φυλετικού διαχωρισμού των ΗΠΑ που απαιτούσε από τους έγχρωμους πολίτες να κάθονται στο πίσω μέρος του λεωφορείου και να παραχωρούν τη θέση τους στους λευκούς. Η πράξη αυτή πολιτικής ανυπακοής γέννησε ένα κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στην πόλη αυτή, που άμεσα εκφράστηκε με μποϊκοτάζ των λεωφορείων από τους έγχρωμους επί 381 ημέρες, και βοήθησε έναν από τους διοργανωτές του κινήματος αυτού, ονόματι Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, να ξεκινήσει μια διαδρομή που θα οδηγούσε στην ανάδειξή του σε κεντρική πολιτική φιγούρα στην Αμερική. Για τους λόγους αυτούς, η Ρόζα Παρκς σήμερα αναφέρεται σαν “Μητέρα του σύγχρονου κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων”.

Το 1996 της απονεμήθηκε το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Το 1999 τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου για τον αγώνα της κατά του ρατσισμού. Είναι η πρώτη γυναίκα της οποίας η σορός εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στη Ροτόντα του Καπιτωλίου.

Πηγή βιογραφίας :  Wikipedia

 

Δείτε μερικά από τα video clip του Ari Gold

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]