Ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης επιβεβαίωσαν ότι η υπεράσπιση του νόμου DOMA ( Defense of Marriage Act )  ισχύει ακόμα για τους ομοφυλόφιλους ξένους, συζύγους αμερικανών πολιτών, που επιδιώκουν  να αποκτήσουν πράσινη κάρτα.

Η Αμερικανική υπηρεσία μετανάστευσης (USCIS) εν συντομία είχε βάλει τις αιτήσεις ομοφυλοφίλων συζύγων σε αναμονή ενώ πλέον έχουν επιστρέψει στην επεξεργασία τους.

Νωρίτερα αυτό το χρόνο, η κυβέρνηση Obama ανήγγειλε ότι δεν θα υπεράσπιζε περισσότερο την υπεράσπιση του νόμου γάμου (DOMA). Ο νόμος του 1993 απαγορεύει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την αναγνώριση των γάμων των ΛΟΑΤ ζευγαριών και οι ξένοι σύζυγοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών που υποβάλλουν αίτηση για τις συζυγικές πράσινες κάρτες απορρίπτονται αυτόματα.

Ο εκπρόσωπος της USCIS, Christopher S Bentley, είχε επιβεβαιώσει  την προηγούμενη Τετάρτη που η αναμονή είχε τελειώσει. Είχε δηλώσει : «Η USCIS δεν έχει εφαρμόσει οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική και σκοπεύει να ακολουθήσει την οδηγία του Προέδρου και να συνεχίσει να ακολουθεί το σχετικό νόμο.»

Η επεξεργασία των αιτήσεων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την μη χορήγηση τους σε πολλά ΛΟΑΤ άτομα και την αυτόματη απέλαση τους από τις ΗΠΑ.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]